ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο Pfizer: Τόσο διαρκεί η ανοσία για τον Κορονοϊό – Νέα έρευνα

Αποτελέσματα μελέτης δείχνουν το πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας.
Εμβόλιο Pfizer: Τόσο διαρκεί η ανοσία για τον Κορονοϊό – Νέα έρευνα

Εμβόλιο Pfizer: Αποτελέσματα μελέτης δείχνουν το πόσο αποτελεσματικό είναι το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Η Θεραπευτική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, έκανε μελέτη από την αρχή του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Σ’ αυτήν κατέγραψε την ανοσολογική απόκριση στον εμβολιασμό, ενάντια στον κορονοϊό. Σκοπός της έρευνας που έγινε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» ήταν να δουν το πως ανταποκρίνονται τα αντισώματα έναντι του RBD της πρωτεΐνης Spike (S-RBD) και των εξουδετερωτικών αντισωμάτων (NAbs).

Όσον αφορά τον κορονοϊό, για τους ηλικιωμένους άνω των 80 ετών και ασθενείς με νεοπλασματικές παθήσεις, αφού έκαναν το εμβόλιο, που παρέχει η εταιρεία Pfizer.

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκα μέσα από 20 άρθρα σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Στην δημοσίευση που έκαναν πιο πρόσφατα παρουσίασαν τα αποτελέσματα στους υγειονομικούς και εργαζόμενους του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» τρεις μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με δύο δόσεις από το Pfizer.

Αυτά δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο διεθνές Eλβετικό περιοδικό Cells. Στην έρευνα πήραν μέρος 286 υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο (με διάμεση ηλικία τα 48 έτη, χωρίς να έχουν κάποια κακοήθη νόσο. Αυτή έδειξε πως τα αντισώματα μετά τον πλήρη εμβολιασμό παρουσίασαν σημαντική αύξηση της D22.

Κατέγραψαν αύξηση κατά 3% κάθε ημέρα και έφθασαν μια διάμεση τιμή 97,2% εξουδετέρωσης του ιού την ημέρα 36. Η αύξηση των αντισωμάτων ήταν μικρότερη στις ηλικίες στις ηλικίες 51-70, σε σχέση με αυτούς που είναι ηλικιακά από 20 ως 50 ετών.

Το συμπέρασμα ήταν πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, τέσσερις μήνες μετά την χορήγηση του, ήταν ιδιαίτερα μεγάλη εναντίον του κορονοϊού. Ενώ τα αντισώματα ήταν αποτελεσματικά οχτώ μήνες μετά το πρώτο σύμπτωμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Pfizer και Moderna αύξησαν τις τιμές στα εμβόλια για τον Κορονοϊό!

Παγώνη: Δεν ξέρουμε ακόμη τι παρενέργειες μπορεί να αφήσει ο κορονοϊός στα ανεμβολίαστα παιδιά

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Στο πλευρό της Εθνικής Πόλο η ομάδα στίβου!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο Pfizer: Τόσο διαρκεί η ανοσία για τον Κορονοϊό – Νέα έρευνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.