Κατακόρυφη αύξηση σε self και rapid test για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζομένους ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανήγγειλε στην ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας την εντατικοποίηση των ελέγχων για τον κορονοϊό με αύξηση των self και rapid τεστ που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους.

Η λήψη του μέτρου με τα self και τα rapid test γίνεται κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Επιδημιολόγων, οι οποίοι συνεδρίασαν την Πέμπτη (22/7).

Η Κυβέρνηση θέτει ένα νέο μέτρο ώστε να εντοπίζονται νωρίτερα τα κρούσματα και να αποφεύγονται οι συρροές αλλά και οι εξάρσεις τοπικών επιδημιών.

Την ίδια ώρα βέβαια το μέτρο θα λειτουργήσει και σαν κίνητρο ή ως αναγκασμός για εμβολιασμό καθώς είναι προτιμότερο να εμβολιαστούν παρά να μπαίνουν σε τακτικό έλεγχο τον οποίο μάλιστα πιθανότατα να τον χρεώνονται.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω μέτρο είχε επιβληθεί στις πορτοκαλί περιοχές, όπως Μύκονο, Ρέθυμνο κλπ. Αν και δεν είναι όλη η χώρα πορτοκαλί, εκτιμάται ότι το μέτρο θα επιβληθεί σε όλες τις περιφέρειες ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα.

Rapid Test: Η μάσκα και οι περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο

Οι ειδικοί τονίζουν ακόμη ότι σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό η μάσκα είναι υποχρεωτική.

Σημειώνουμε ακόμη ότι σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, κατέγραφε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία για περιοχές στις οποίες εντοπίζεται αυξημένο ιικό φορτίο. Ειδικότερα για την την εβδομάδα 12 Ιουλίου 2021 – 18 Ιουλίου 2021, το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.41% σε σύνολο 512.794 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.81% σε σύνολο 1.008.857 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.26%.

Διαπιστώνεται όμως ότι στο “κόκκινο” βρίσκονται το Ρέθυμνο με ποσοστό θετικότητας 4,85%, η Πάρος 4,31% και ακολουθεί η Μύκονος με 4,06.%.Υψηλά ποσοστά καταγράφονται επίσης σε Καρδίτσα (2,51%), Μήλο (2,47%), Σαντορίνη (2,23%) και Ιθάκη (2,15%)

Να σημειώσουμε ότι το ποσοστό θετικότητας που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για περιοριστικά μέτρα, είναι το 4%.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για άλλους εκτός των υγειονομικών

Βελέζ-ΑΕΚ 2-1: Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

ΠΑΟΚ: Θλάση ο Κρέσπο – Νοκ άουτ για τα πρώτα ευρωπαϊκά