ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας άθεος νέος με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ – Η ανέλπιστη απάντηση του Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφίας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ, έχει ξεκινήσει μία σειρά από διαδικτυακές εκπομπές με στόχο την προσέγγιση των νέων.
Ένας άθεος νέος με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ – Η ανέλπιστη απάντηση του Μητροπολίτη

H συζήτηση ενός άθεου νέου με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ είχε πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον.

Τι κάνει τους νέους να μην πιστεύουν στον Θεό;

«Πιστεύω σε έναν Θεό ιδανικά φτιαχμένο για μένα», ανέφερε ο ψηφιακός δημιουργός και influencer Βαγγέλης Νάκης στον Μητροπολίτη Γαβριήλ.

Ποια η απάντηση του Μητροπολίτη που ίσως δεν ήταν κάτι που ανέμενε κανείς.

Πώς ο Μητροπολίτης Γαβριήλ απάντησε και τα βαθειά νοήματα του λόγου του.

«Κοίταξε τώρα. Όση ώρα μιλάς και σε ακούω, λέω μέσα μου, “εάν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μιλάνε έτσι, υπάρχει ελπίδα”», είπε ο Σεβασμιώτατος ενώ ενδιαφέρον έχει το τι ακόμα τόνισε.

«Αυτή είναι η επιτυχία, να μπορέσεις όχι να φτιάξεις ένα δικό σου θέο αλλά να κάνεις το Θεό δικό σου», συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.

«Να αισθανθείς ότι ο Θεός είναι δικός σου Βαγγέλη», υπογράμμισε.

«Εγώ δεν μπορώ να σου υποσχεθώ Βαγγέλη σε καμία περίπτωση ότι ακολουθώντας εμένα θα γίνεις Άγιος. Είμαι τόσο αμαρτωλός που δεν μπορώ να το πω αυτό το πράγμα. Αλλά μπορώ να σου πως πως άμα ακολουθήσεις αυτό που ακολουθώ και εγώ που είναι ο Χριστός, μπορούμε και οι δυο μας να γίνουμε Άγιοι», κατέληξε ο Μητροπολίτης Γαβριηλ.

H συζήτηση ενός άθεου νέου με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ – Η ανέλπιστη απάντηση του Μητροπολίτη

Nα σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφίας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ, έχει ξεκινήσει μία σειρά από διαδικτυακές εκπομπές με στόχο την προσέγγιση των νέων.

Σε 120 επεισόδια (σ.σ. θα υπάρξουν και άλλα όπως μάθαμε) μικρής διάρκειας ο Μητροπολίτης Γαβριήλ απαντά στα ερωτήματα των νέων, όσο σκληρά και να είναι αυτά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένας άθεος νέος με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ – Η ανέλπιστη απάντηση του Μητροπολίτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.