ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας στρατός από ναζί – χούλιγκανς έκανε τη χώρα «σουρωτήρι» – Οτιδήποτε λιγότερο από παραίτηση του Γ.Οικονόμου θα είναι όνειδος!

Ένα ανύπαρκτο κράτος άφησε μια ολόκληρη ομάδα δολοφόνων - χούλιγκανς να αλωνίζει στην Ελλάδα και ο Γιάννης Οικονόμου βρίσκεται ακόμα στη θέση του!
Ένας στρατός από ναζί – χούλιγκανς έκανε τη χώρα «σουρωτήρι» – Οτιδήποτε λιγότερο από παραίτηση του Γ.Οικονόμου θα είναι όνειδος!

Δολοφονική επίθεση από χούλιγκανς: Το αιματηρό επεισόδιο που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι τόσο αδιανόητο, τόσο τραγικό και τόσο εξευτελιστικό για ένα κράτος, που χρειάζεται να ανακεφαλαιώνουμε τον τρόπο που εξελίχθηκε για να πιστέψουμε τα απίστευτα!

Μία φάλαγγα ιδιωτικών οχημάτων με περίπου 150 χούλιγκανς ξεκινάει από την Κροατία και διανύει απόσταση 1.500 χιλιομέτρων έως την Αθήνα χωρίς να υπάρξει ούτε ένας αστυνομικός έλεγχος!

Δεκάδες νεοναζί διέσχισαν όλη την Ελλάδα χωρίς την παραμικρή αστυνομική παρέμβαση και με μια υποτιθέμενη «διακριτική παρακολούθηση», που περισσότερο οφειλόταν στα βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο Έλληνες οδηγοί που ταξίδευαν στην Εθνική οδό και κατέγραψαν το ύποπτο κονβόι.

Οι Κροάτες οπαδοί συναντήθηκαν με Έλληνες ομοϊδεάτες χούλιγκανς, εξοπλίστηκαν με ξύλα και μαχαίρια και πήγαν να σκορπίσουν τον θάνατο έξω από την OPAP Arena. Ένα οργανωμένο οπαδικό ραντεβού με διεθνείς διαστάσεις έλαβε χώρα κάτω από τη «μύτη» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Και από τη στιγμή που η ΕΛΑΣ αντιλήφθηκε αυτό το σχέδιο μετακίνησης οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τι έκανε; Πάρθηκε απόφαση να περιφρουρηθεί το γήπεδο της ΑΕΚ; Δόθηκε εντολή για αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στη Νέα Φιλαδέλφεια; Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Οι πολίτες αφέθηκαν στη μοίρα τους. Το κράτος «έλειπε» για διακοπές. Και για τις συμπλοκές οπαδών, όποιος ζήσει και όποιος πεθάνει!

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου αποφάσισε την καρατόμηση επτά αξιωματικών της ΕΛΑΣ και προσπαθώντας να αποτινάξει από πάνω του τη βαριά ευθύνη, μίλησε για… «πανευρωπαϊκό πρόβλημα». Το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι γνωστό και το έχουμε δει να παίζεται πολλές φορές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για τα Τέμπη, «έφταιγε» ο σταθμάρχης, για τα θύματα των πυρκαγιών «έφταιγε» η κλιματική αλλαγή, και για τη σφαγή του 29χρονου έξω από την OPAP Arena, φταίει αποκλειστικά η… ΕΛΑΣ!

Η άχρηστη πολιτική ηγεσία δεν φταίει ποτέ και για τίποτα! Εδώ μιλάμε για οργανωμένο χτύπημα σε συνεργασία με ημεδαπούς μαχαιροβγάλτες συγκεκριμένης ελληνικής ομάδας, και ο Γιάννης Οικονόμου κοιτάει πως να διεθνοποιήσει το φιάσκο του, για να βγει «λάδι»!

Μια ολόκληρη χώρα έγινε «παιδική χαρά» για δεκάδες φασισταριά που αποφάσισαν να κάνουν εγκληματικό «τουρισμό» στην Ελλάδα και ο Γιάννης Οικονόμου αντί αυτή τη στιγμή να μαζεύει τα μπογαλάκια του από το υπουργικό γραφείο, κάνει λόγο για «ώρα της συνεργασίας και όχι της σύγκρουσης»!

Ποια ακριβώς «συνεργασία» απαιτεί το να μην γίνεται η χώρα μας ξέφραγο αμπέλι; Εδώ μιλάμε για τα στοιχειώδη, να μπορεί το κράτος να προστατέψει τους πολίτες από καταφανέστατες απειλές όπως είναι ένας «στρατός» που εισέβαλε ανενόχλητος στη χώρα μας από την Κροατία! Ποια «συνεργασία» θα φέρει πίσω τον 29χρονο Μιχάλη που έπεσε νεκρός; Ποια «συνεργασία» δικαίωσε τη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη και όλων όσων έχουν δολοφονηθεί σε αυτή τη κοινωνική γάγγραινα που λέγεται οπαδική βία;

Η ΕΥΠ τι ρόλο παίζει ακριβώς σε αυτή τη χώρα; Η «αποτελεσματικότητά» της αρκείται στο να παρακολουθεί παράνομα όλο το υπουργικό συμβούλιο και τη μισή… Ελλάδα, άλλα για διασυνοριακές «εκστρατείες» δολοφόνων να πετάει… χαρταετό;

Η πραγματικότητα είναι ότι το Υπουργείο Προ.Πο. και η ΕΛΑΣ επαναπαύτηκε με την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών από την UEFA και έτσι μια ολόκληρη συμμορία φασιστοειδών εισήλθε στη χώρα και έδρασε ανενόχλητη. Οτιδήποτε λιγότερο από παραίτηση του Γιάννη Οικονόμου και απολογία του πρωθυπουργού, θα είναι ένα ακόμη όνειδος, μία ακόμη ματωμένη κηλίδα στο βιογραφικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένας στρατός από ναζί – χούλιγκανς έκανε τη χώρα «σουρωτήρι» – Οτιδήποτε λιγότερο από παραίτηση του Γ.Οικονόμου θα είναι όνειδος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.