ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus για τις φωτιές

Κατόπιν εντολής του Νίκου Χαρδαλιά, ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus για τις φωτιές

Οι φωτιές σε Λακωνία, Μεσσηνία, Φωκίδα και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας συνεχίζουν να μαίνονται και ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για την ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων συνομίλησε με τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και αμέσως ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον έλεγχο των σημείων  όπου υπάρχουν φωτιές.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η συλλογή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές της Ανατολικής Μάνης, Διαβολίτσι και Φωκίδας, και οι οποίες επλήγησαν από δασική πυρκαγιά στις 3, 4 και 5 Αυγούστου αντίστοιχα, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα 112: Ροδόπολη και Σταμάτα, εκκενώστε προς Αθήνα (vid)

Φωτιά Αττική: Προσαγωγή δύο ατόμων στον Άγιο Στέφανο για εμπρησμό! – Τους έπιασαν με μπιτόνια βενζίνης!

Πεδίον του Άρεως: Συνελήφθη αλλοδαπή ως ύποπτη για τη φωτιά – Δύο οι απόπειρες εμπρησμού!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus για τις φωτιές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.