ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2020: «Έπεσε» το TAXISnet!

Η πλατφόρμα του Taxisnet «έπεσε» εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας
ΕΝΦΙΑ 2020: «Έπεσε» το TAXISnet!

Στο Taxisnet αναρτώνται από σήμερα τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, που βαρύνει και φέτος περισσότερους από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Η πλατφόρμα του Taxisnet «έπεσε» εξαιτίας της μεγάλης επισκεψιμότητας, καθώς τις τελευταίες ώρες ξεκίνησαν να αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2020.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής 25/9/2020 αναρτώνται στο Taxisnet τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ για περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν, χωρίς προσαυξήσεις, τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

ΕΝΦΙΑ 2020: Στο TAXISnet τα νέα εκκαθαριστικά

Η τελευταία από τις συνολικά έξι δόσεις μπορεί να καταβληθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Από την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ) για το έτος 2020 και εφεξής έχουν απαλλαγή κάτοικοι της Ελλάδος που έχουν την κύρια κατοικία τους σε ακριτικά νησιά με πληθυσμό μικρότερο από 1.200 κατοίκους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα υπολογιστεί, για όλους τους υπόχρεους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που υπολογίστηκε και πέρυσι, οπότε οι παραλήπτες των εκκαθαριστικών στη συντριπτική τους πλειονότητα θα πληρώσουν τα ίδια ποσά που κατέβαλαν πέρυσι.

Ειδικότερα, και για το τρέχον έτος, θα χορηγηθεί μείωση 10%-30% στον κύριο και τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ φυσικών προσώπων που προκύπτει από την εφαρμογή των προβλεπόμενων κλιμάκων και συντελεστών.

Η μείωση είναι κλιμακούμενη, σε ποσοστά αντιστρόφως ανάλογα με τη συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΝΦΙΑ 2020: «Έπεσε» το TAXISnet!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.