ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2020: Στο TAXISnet τα νέα εκκαθαριστικά

Οι δόσεις Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου θα πληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου
ΕΝΦΙΑ 2020: Στο TAXISnet τα νέα εκκαθαριστικά

Μετά και την παράταση που δόθηκε προ ημερών από το ΥΠΟΙΚ οι δόσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου θα μπορούν να πληρωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου.

ΕΝΦΙΑ 2020: Ανεβαίνουν έως τα μεσάνυχτα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Taxisnet, σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες, για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2020 που ήταν να πληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου έχει δοθεί παράταση και έτσι, στο τέλος Οκτωβρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν διπλή δόση, τις δόσεις Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Χαρδαλιάς: Ανακοίνωσε επίσημα ότι μετά τις 12 κλείνουν περίπτερα- μίνι μάρκετ- κάβες

ΕΝΦΙΑ 2020: Τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν

Μειωμένο κατά 50% θα είναι το ποσό του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για τον έγγαμο με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τις 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που φέτος λόγω της πανδημίας εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια κατά 40%, δικαιούνται συμψηφισμό μέρους της εισοδηματικής απώλειας που είχαν από τα ενοίκια με την οφειλή που θα προκύψει από τον ΕΝΦΙΑ.

Πλήρη απαλλαγή δικαιούνται οι τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες και όσες περιλαμβάνουν άτομα με αναπηρία άνω του 80% εφόσον το συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2020 από το taxisnet – Αναλυτικές οδηγίες

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2020 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet.

Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει:

  • Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».
  • Επιλέξτε το τρέχον έτος (2020).
  • Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2019.
  • Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.
  • Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.
  • Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.
  • Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΝΦΙΑ 2020: Στο TAXISnet τα νέα εκκαθαριστικά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.