ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΦΙΑ-Φόροι: Έρχονται ελαφρύνσεις

Φορολογικές ελαφρύνσεις προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. «Έχουν δοθεί παρατάσεις για ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές και όταν λήξουν οι παρατάσεις δεν έχουν σκοπό να στραγγαλίσουμε τον κόσμο» τόνισε ο Στέλιος Πετσας προαναγγέλοντας έτσι διευκολύνσεις όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, ρύθμιση...
ΕΝΦΙΑ-Φόροι: Έρχονται ελαφρύνσεις

Φορολογικές ελαφρύνσεις προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Έχουν δοθεί παρατάσεις για ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές και όταν λήξουν οι παρατάσεις δεν έχουν σκοπό να στραγγαλίσουμε τον κόσμο» τόνισε ο Στέλιος Πετσας προαναγγέλοντας έτσι διευκολύνσεις όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, ρύθμιση φορολογικών υποχρεώσεων για “κορονόπληκτους” η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους έκαναν χρήση του δικαιώματος αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων να πληρώσουν σε 12 δόσεις άτοκες ή με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο – όλα τα βάρη που έχουν συσσωρευθεί για φέτος το Φθινόπωρο μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης .

Στο τραπέζι είναι και το σχέδιο αύξησης των δόσεων για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις, μέτρο που δεν επηρεάζει την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού. Αντίστοιχα, σε 6 δόσεις –δηλαδή μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 μελετάται να πληρωθεί και ο ΕΝΦΙΑ.

Αντίθετα φαίνεται να αποκλείεται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επανέλθουν οι 120 δόσεις , κίνηση που εκτιμάται ότι θα προκαλούσε πολλούς τριγμούς στις σχέσεις με τους θεσμούς σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία κατά την οποία θα συζητηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2021.

Πηγή: dikailogitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΝΦΙΑ-Φόροι: Έρχονται ελαφρύνσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.