ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγγραφο – φωτιά που ισοπεδώνει την υποχρεωτικότητα: 8 πλήρως εμβολιασμένοι υγειονομικοί, θετικοί στο νοσοκομείο Έδεσσας!

Ένα έγγραφο – φωτιά, που αποδεικνύει (για άλλη μια φορά) τη γελοιότητα του μέτρου της υποχρεωτικότητας που εφαρμόζεται στους υγειονομικούς, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης.
Έγγραφο – φωτιά που ισοπεδώνει την υποχρεωτικότητα: 8 πλήρως εμβολιασμένοι υγειονομικοί, θετικοί στο νοσοκομείο Έδεσσας!

Ένα ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Alert. tv και αφορά το νοσοκομείο Έδεσσας, αποκαλύπτει πως υπήρξε ξέσπασμα κρουσμάτων εντός του πλήρως εμβολιασμένου προσωπικού της δομής.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 8 υγειονομικοί θετικοί στον Covid, εκ των οποίων 3 είναι ειδικευόμενοι γιατροί, 4 είναι νοσηλεύτριες και ένας βοηθός θαλάμου.

Έκτακτα μέτρα από τη διοίκηση

Οι υγειονομικοί που βρέθηκαν θετικοί μπήκαν σε καραντίνα και η διοίκηση του νοσοκομείου έδωσε εντολή για εφαρμογή rapid test σε όλο το προσωπικό για τις επόμενες 5 μέρες, ενώ απαγόρευσε τα επισκεπτήρια και τη προσέλευση συνοδών, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά. Επίσης το έγγραφο αναφέρεται στην ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας, αποφυγή συνωστισμού και καλού αερισμού των χώρων.

Η υπερμετάδοση μέσα στο νοσοκομείο της Έδεσσας, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρόμοιων περιστατικών όπου υπήρξε διασπορά μέσα σε δομές υγείας όπου εργάζονται μόνο εμβολιασμένοι. Φτάνει μόνο να θυμηθούμε τη περίπτωση του ΑΧΕΠΑ, όπου τον Σεπτέμβριο είχαν βρεθεί τουλάχιστον 7 πλήρως εμβολιασμένοι υγειονομικοί θετικοί στον κορονοϊό.

Δεν έχει καμία βάση η υποχρεωτικότητα

Ενώ η ίδια η πραγματικότητα δείχνει πως νοσοκομεία γίνονται «φωλιές» διασποράς μεταξύ εμβολιασμένων υγειονομικών, η κυβέρνηση επιμένει να κρατά σε αναστολή τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους  και να στερεί από τους πολίτες ένα σημαντικό κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ.

Άλλα και να κρατά στην ανεργία έμπειρους υγειονομικούς, που θα μπορούσαν να εργάζονται κανονικά, κάνοντας συχνά τεστ. Αυτό δηλαδή που κλήθηκαν να κάνουν και οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί στην Έδεσσα, μετά τη διασπορά που παρατηρήθηκε. Κάτι που θα έπρεπε να κάνουν έτσι κι αλλιώς προληπτικά όλοι οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί της χώρας.

Αφού εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν, σημαίνει πως η απομάκρυνση των μη εμβολιασμένων υγειονομικών δεν έχει καμία λογική και η μόνη εξήγηση που μένει, είναι πως επιβλήθηκε για καθαρά τιμωρητικούς λόγους και όχι λόγους ουσίας.

Όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να εκθέτει την υγεία των ασθενών σε κίνδυνο, αφού δεν επιβάλλει υποχρεωτικά τεστ στους εμβολιασμένους υγειονομικούς, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν τέτοια ξεσπάσματα όπως έγινε και στο νοσοκομείο της Έδεσσας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγγραφο – φωτιά που ισοπεδώνει την υποχρεωτικότητα: 8 πλήρως εμβολιασμένοι υγειονομικοί, θετικοί στο νοσοκομείο Έδεσσας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.