ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγγραφο – ΣΟΚ από τον ΕΟΔΥ: 16.519 άνθρωποι πέθαναν από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ!

Επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας με ένα διαλυμένο ΕΣΥ και μια κυβέρνηση που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της.
Έγγραφο – ΣΟΚ από τον ΕΟΔΥ: 16.519 άνθρωποι πέθαναν από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ!

Το μέγεθος ενός ασύλληπτου θανατικού που διατελέστηκε στην Ελλάδα στον καιρό της πανδημίας, επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ένα επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ, όπου φανερώνεται πως πέθαναν 16.519 άτομα εκτός ΜΕΘ, δηλαδή οι 7 στους 10 συνολικούς θανάτους από (ή με) Covid συνέβησαν εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας!

Την απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης που δημοσίευσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το έγγραφο με τη φρικτή αλήθεια για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα τo έγγραφο φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη και έχει θέμα «Απάντηση σε επίκαιρη επερώτηση 06/03/15 – 11 -2021». Εκεί αναφέρεται με σαφήνεια πως από την αρχή της πανδημίας ως και 01/03/22 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 (Εντός και εκτός νοσοκομείου). Ενώ περιγράφεται ότι η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ, (ανεξάρτητα από την έκβαση τους αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, απεβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο) ήταν 4,7 μέρες»!

Μιλάμε για εκατόμβη νεκρών και μια απίστευτη υγειονομική καταισχύνη που κανονικά θα έπρεπε να οδηγήσει σε άμεση παραίτηση κάθε – πολιτικά – υπεύθυνου που ενεπλάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας! Μάλιστα το συγκεκριμένο έγγραφο αίσχους υπήρχε στην κατοχή του Θάνου Πλεύρη και δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή!

Ενώ ένας ολόκληρος λαός άκουγε τον πρωθυπουργό να λέει στη Βουλή πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα, ο θάνατος θέριζε για μήνες χιλιάδες ζωές εντός και εκτός νοσοκομείων, ανθρώπων που ξεψυχούσαν εκτός ΜΕΘ.

Ένα διαλυμένο και παρατημένο σύστημα υγείας ήταν η αιτία για να οδηγηθούν στον θάνατο 16.519 συμπολίτες μας χωρίς να προλάβουν να λάβουν την ιατρική φροντίδα που έπρεπε. Και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση υποστήριζε πως… αύξησε τις ΜΕΘ και ενίσχυσε το σύστημα υγείας! Και όταν βγήκε στην επιφάνεια η έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα, που προειδοποιούσε ακριβώς για το φαινόμενο των αυξημένων θανάτων εκτός ΜΕΘ, το Μαξίμου την υποβάθμισε ως κάτι το αδιάφορο, κάτι το «ήδη γνωστό». Και εντωμεταξύ η λίστα θανάτου όλο και μεγάλωνε!

Η απόλυτη αποτυχία των υπουργών Υγείας και των επιτελείων τους, άλλα και του πρωθυπουργού που ενέμεινε στη προώθηση των εμβολίων χωρίς να οχυρώσει το ΕΣΥ, βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση σε αυτό το απίστευτο σκάνδαλο που αποτελεί όνειδος για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγγραφο – ΣΟΚ από τον ΕΟΔΥ: 16.519 άνθρωποι πέθαναν από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.