ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγγραφο – σοκ: O διοικητής της 6ης ΥΠΕ απειλεί τους υγειονομικούς να μην δίνουν στη δημοσιότητα περιστατικά για τις άθλιες συνθήκες στο ΕΣΥ!

Ο Παύλος Πολάκης ανάρτησε απόρρητο έγγραφο της 6ης ΥΠΕ, όπου απαγορεύεται στους υγειονομικούς να δώσουν στη δημοσιότητα περιστατικά που δυσφημούν (το ήδη διαλυμένο) ΕΣΥ.
Έγγραφο – σοκ: O διοικητής της 6ης ΥΠΕ απειλεί τους υγειονομικούς να μην δίνουν στη δημοσιότητα περιστατικά για τις άθλιες συνθήκες στο ΕΣΥ!

Απίστευτες αποκαλύψεις για μια υγειονομικής φύσης «ομερτά» στo ΕΣΥ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου που ανάρτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Σύμφωνα με το έγγραφο που προέρχεται από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, όποτε προκύπτουν περιστατικά που αφορούν την κοινή γνώμη και ντροπιάζουν το δημόσιο σύστημα υγείας οι υγειονομικοί υποχρεώνονται να μην τα δημοσιοποιούν, άλλα να ενημερώνουν πρώτα τον ίδιο, αλλιώς θα υποστούν συνέπειες!

Διοικητής 6ης ΥΠΕ: «Μη δημοσιοποιείτε τίποτα αλλιώς θα υποστείτε συνέπειες»!

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Καρβέλης χωρίς περιστροφές προειδοποιεί με «αξιολόγηση» τους υγειονομικούς που θα δώσουν στη δημοσιότητα οποιεσδήποτε υποθέσεις περιστατικών που φανερώνουν την ανεπάρκεια προσωπικού και υποδομών του ΕΣΥ!

«Σε περίπτωση μη εφαρμογής της ανωτέρω εντολής θέτουμε υπόψη σας ότι αυτό θα αποτελέσει σημαντικό κριτήριο της αξιολόγησης σας», αναγράφεται ρητά στο ενημερωτικό έγγραφο!

Έχουμε να κάνουμε με μια αδιανόητη φίμωση όσων γιατρών και νοσηλευτών έχουν ελεύθερη φωνή, και τολμούν να καταγγείλουν τις άθλιες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο ΕΣΥ. Ο διοικητής φαίνεται πως περισσότερο ενδιαφέρεται για το «κουκούλωμα» και την προστασία του επικοινωνιακού προφίλ της υγειονομικής περιφέρειας, παρά να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην υγεία ούτως ώστε να μην δίνονται καθόλου αφορμές για καταγγελίες!

Η δημοσιοποίηση της αλήθειας για κάτι που αποτελεί περιουσιακό στοιχείο κάθε Έλληνα φορολογούμενου (των υποδομών δημόσιας υγείας δλδ), γίνεται αντικείμενο απειλών και αρνητικών αξιολογήσεων. Αν η κυβέρνηση ήδη κρατά σε άθλια κατάσταση το ΕΣΥ παρά την κατακραυγή που δέχεται, μπορεί να φανταστεί κάποιος τι θα επικρατούσε αν δεν έβγαιναν καθόλου στη δημοσιότητα οι περιπτώσεις κακής λειτουργίας του.

Κι όμως επιβάλλονται νοοτροπίες λογοκρισίας από διοικητικούς «χωροφύλακες» σε υγειονομικούς που πασχίζουν να καλύψουν κενά από έλλειψη προσωπικού, που αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις υλικών, που δουλεύουν ανάμεσα σε ράντζα και αγωνίζονται μέχρι εξαντλήσεως.

Το υπουργείο Υγείας, αντί να αντιμετωπίσει τα αίσχη που γίνονται σε ένα από τα πιο υποβαθμισμένα συστήματα υγείας της Ευρώπης, παγιώνει μια κατάσταση όπου στέλνονται εσωτερικά απειλητικά έγγραφα για να μην καταστραφεί (κι άλλο) το… image του ΕΣΥ

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγγραφο – σοκ: O διοικητής της 6ης ΥΠΕ απειλεί τους υγειονομικούς να μην δίνουν στη δημοσιότητα περιστατικά για τις άθλιες συνθήκες στο ΕΣΥ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.