ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώ η Αθήνα πνίγεται με το κυκλοφοριακό, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την… τελική φάση του «Μεγάλου Περιπάτου»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων μετά το κιτς άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, συνεχίζει τις... εικαστικές παρεμβάσεις ενώ οι Αθηναίοι υποφέρουν με το ολοένα και χειρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα.
Ενώ η Αθήνα πνίγεται με το κυκλοφοριακό, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την… τελική φάση του «Μεγάλου Περιπάτου»

Ο Κώστας Μπακογιάννης ξοδεύοντας δημόσιο χρήμα επιμένει να ακολουθεί την τακτική του «ράβε – ξήλωνε» στο κέντρο της Αθήνας και ανακοίνωσε πως ο «Μεγάλος Περίπατος» περνάει στη τελική του φάση.

Δεν έφτανε η επί μήνες ταλαιπωρία των Αθηναίων με τα έργα του Μεγάλου… Περιγέλου, όπου βάφτηκαν λωρίδες κυκλοφορίας και έγινε κατασπατάληση με «χρυσές» ζαρντινιέρες και πανάκριβα παγκάκια, δεν έφτανε το… σίριαλ με το γκαζόν της πλατείας Ομονοίας, δεν έφτανε το μεγαλείο του κιτς στη χθεσινή παρουσίαση του ανεκδιήγητου αγάλματος της Μαρίας Κάλλας, τώρα ο Δήμαρχος προχωρά σε νέες εικαστικές… περιπέτειες.

Συγκεκριμένα έχει αρχίσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα, όπως είπε ο Κώστας Μπακογιάννης, ενώ σχεδιάζονται και έργα για την Πανεπιστημίου που θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του 2021.

Tι παίζουμε σήμερα το Σουηδία-Ελλάδα – Σούπερ πρόταση στο 5.50!  

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, στη Πανεπιστημίου θα φυτευτούν 82 μεγάλα πλατάνια και συνολικά η λεωφόρος θα μετράει 160 με 170 δέντρα. Επίσης εξήγησε το γιατί επιλέχθηκαν τα πλατάνια λέγοντας πως: «πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ότι χειρότερο για το νερό».

Επιμένει στο φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου o Μπακογιάννης 

Ενώ το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζει όλο και χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση, ο Δήμαρχος Αθηναίων συνεχίζει να δουλεύει… ανάποδα. Ξεκινά από τις εικαστικές παρεμβάσεις, τα αγάλματα, τα δέντρα, τα μικρο-πάρκα, τους ποδηλατόδρομους, ενώ θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στο να αποσυμφορηθεί η κίνηση των ΙΧ με νέες λωρίδες και μεγαλύτερους δρόμους και μετά να προχωρήσει με τα υπόλοιπα.

Ο κ. Μπακογιάννης δεν φαίνεται να έμαθε από το πάθημα του, με το φιάσκο του Μεγάλου Περιπάτου, ο οποίος προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα και τελικά ένα μεγάλο μέρος του εγκαταλείφθηκε, με τον ίδιο να παραδέχεται πως τελικά… «βγήκε και δεν βγήκε».

Το θέμα είναι να υπάρχουν στοχευμένες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν πρακτικά τη ζωή των Αθηναίων, και όχι ανούσιες και δαπανηρές αλλαγές που γίνονται μονάχα για λόγους υστεροφημίας.

Καλά είναι και τα πλατάνια, άλλα τα κυριότερα προβλήματα των Αθηναίων είναι η κίνηση και η αυξημένη εγκληματικότητα. Και γι’ αυτά ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα ουσιαστικό…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ενώ η Αθήνα πνίγεται με το κυκλοφοριακό, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε την… τελική φάση του «Μεγάλου Περιπάτου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.