ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώ σε δεκάδες ακατάλληλα σχολεία «βρέχει» σοβάδες, ο Μητσοτάκης έκανε φιέστα για τους διαδραστικούς πίνακες!

Τα περιστατικά καταρρεύσεων σε σχολεία δεν έχουν τελειωμό, άλλα ο εκτός τόπου και χρόνου πρωθυπουργός ασχολείται (μόνο) με τους διαδραστικούς πίνακες
Ενώ σε δεκάδες ακατάλληλα σχολεία «βρέχει» σοβάδες, ο Μητσοτάκης έκανε φιέστα για τους διαδραστικούς πίνακες!

Σχολεία: Μια ακόμη θεατρική παράσταση κάλπικης «ανάπτυξης» στην Παιδεία, την ώρα που οι υποδομές της καταρρέουν, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη που έκανε στο 7ο δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και την Υφυπουργό, Ζέττα Μακρή.

Την ώρα που δεκάδες (για να μην πούμε εκατοντάδες) κτήρια σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα είναι «γερασμένα» και ετοιμόρροπα, και επιστήμονες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την επικινδυνότητα τους, ο κ. Μητσοτάκης πήγε να κάνει προεκλογική φιέστα στους Αγίους Αναργύρους για να μοστράρει τους… διαδραστικούς πίνακες.

Τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά καταρρεύσεων και σοβαρών βλαβών σε σχολικά κτήρια, κυριολεκτικά συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο και έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό κομμάτι της ειδησεογραφίας.

Μόλις χθες, σε Ειδικό Σχολείο στον Άγιο Δημήτριο κατέρρευσε τμήμα της οροφής στον δεύτερο και στον τρίτο όροφο του κτηρίου, άλλα ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά μέσα. Την περασμένη Δευτέρα (3/4) στο 2ο Λύκειο Αμαρουσίου, σοβάς ξεκόλλησε από το ταβάνι αίθουσας, την ώρα του μαθήματος και – πάλι καλά – δεν έπεσε επάνω σε μαθητές ή τον εκπαιδευτικό. Την ίδια ακριβώς μέρα, στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου «έβρεξε» σοβάδες μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας, χοντρά κομμάτια οικοδομικού υλικού έπεσαν και παραλίγο να τραυματίσουν μαθητές.

Και αυτές είναι περιπτώσεις μόνο της εβδομάδας που διανύουμε. Αν πάμε πιο πίσω τον χρόνο, χάνεται το μέτρημα παρόμοιων περιστατικών που αποδεικνύουν τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας.

Κι όμως, ο πρωθυπουργός, ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν επισκέφθηκε κανένα από αυτά τα σχολεία που καταρρέουν σιγά – σιγά πάνω στα κεφάλια των μαθητών, προκειμένου να υποσχεθεί πως κάτι θα αλλάξει στις σχολικές υποδομές, έστω για τα προσχήματα.

Φαίνεται πως οι… διαδραστικοί πίνακες είναι σημαντικότεροι από την ίδια την ασφάλεια των παιδιών, αφού με κάτι τέτοιες νότες «ανάπτυξης» στην Παιδεία γίνονται γερές μπίζνες με τις χορηγίες και τους «επενδυτές», και από την άλλη το να επισκευαστούν ή να ανακαινιστούν τα κτήρια δεν έχει κανένα επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την κυβέρνηση.

Και έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο Δημοτικό των Αγίων Αναργύρων μαζί με την πιο αποτυχημένη υπουργό Παιδείας, για να πουλήσει «ανάπτυξη» πάνω από τα ερείπια της Παιδείας. Ευδιάθετος, χαμογελαστός και αμέριμνος, ο πρωθυπουργός μαζί με τη Νίκη Κεραμέως πόζαραν για φωτογραφικά ενσταντανέ επιτυχίας και «αριστείας».

Ανακοίνωσαν δε, ότι θα εγκατασταθούν περισσότεροι από 36.000 διαδραστικοί πίνακες σε όλα τα τμήματα Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίων και Λυκείων, με 150 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για μία «νέα εποχή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα». «Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελλόριζο, τα παιδιά μας αποκτούν νέες δυνατότητες. Ένα νέο, ψηφιακό εργαλείο, ένα νέο συναρπαστικό ψηφιακό παράθυρο διδασκαλίας και μάθησης ανοίγεται για κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή. Με οδηγούς τους πολύτιμους εκπαιδευτικούς μας, τα παιδιά μας αποκτούν τις γνώσεις και τις δεξιότητες του 21ου αιώνα», ανέφερε η υπουργός.

«Νέα εποχή» για το εκπαιδευτικό σύστημα βλέπει η κα Κεραμέως, την ίδια στιγμή που τρέμει το φυλλοκάρδι των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους σε επικίνδυνα σχολικά κτήρια, τα οποία με έναν απλό σεισμό μπορεί να σπείρουν ολοκληρωτικό όλεθρο.

Τα σχολεία μένουν χωρίς επαρκή θέρμανση, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευτικών, χωρίς προσωπικό καθαριότητας και κυρίως χωρίς ασφαλείς κτηριακές υποδομές, και στην κυβέρνηση πανηγυρίζουν επειδή κάποιοι μαθητές θα βλέπουν την παράδοση του μαθήματος σε ηλεκτρονική οθόνη…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ενώ σε δεκάδες ακατάλληλα σχολεία «βρέχει» σοβάδες, ο Μητσοτάκης έκανε φιέστα για τους διαδραστικούς πίνακες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.