Ένοπλες δυνάμεις: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΠΗΓΑΣΟΣ 21» – Ελλάδα και ΗΠΑ μαζί


Αλέξανδρος Κωτάκης

Ένοπλες δυνάμεις: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΠΗΓΑΣΟΣ 21» – Ελλάδα και ΗΠΑ μαζί


Ένοπλες δυνάμεις: Ελληνοαμερικανικό μήνυμα ετοιμότητας και συνεργασίας με την άσκηση «ΠΗΓΑΣΟΣ 21» στο Κιλκίς.

Ένοπλες δυνάμεις: Από την Δευτέρα 11 έως Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 διεξήχθη συνεκπαίδευση Μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή Νέας Σάντας στο Κιλκίς, στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) με την άσκηση «ΠΗΓΑΣΟΣ 21».

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ), της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και της 101 Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ [101 Combat Aviation Brigade (CAB)].

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε σχεδίαση και εκτέλεση αεροκίνητων επιχειρήσεων, με έμφαση σε αντικείμενα εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος και επιθετικές ενέργειες επιπέδου Λόχου, διαδικασίες Τακτικής Φροντίδας Μάχης (TCCC) και εκκένωσης τραυματιών πεδίου μάχης (MEDEVAC).

H ανωτέρω συνεκπαίδευση για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνει τη συνεχή ενίσχυση των μακροχρόνιων ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο συμμάχων χωρών και συνέβαλε στην έτι περαιτέρω επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε τακτικό επίπεδο.

Άσκηση «ΠΗΓΑΣΟΣ 21»: Το πολεμικό πλοίο του USS Donald Cook πέρασε από τα Δαρδανέλια

Το πολεμικό πλοίο “USS Donald Cook”, που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, με αριθμό πλοίου 75, έπλευσε μέσω των Δαρδανελίων στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Το πολεμικό πλοίο με την ονομασία “USS Donald Cook”, ο καταστροφέας πυραύλων καθοδήγησης με αριθμό 75, που ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, εισήλθε στα Δαρδανέλια στις 9.30 από το Αιγαίο Πέλαγος.

Σταδιακά η Ελλάδα μετατρέπεται στον βασικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως σας έχουμε τονίσει και σε προηγούμενα άρθρα με την Ουάσιγκτον να επενδύει όλο και περισσότερο στην σχέση της με την Αθήνα.

Υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, το επόμενο δίμηνο θα έχουμε την απαρχή της εκδήλωσης πρωτόγνωρης σύσφιξης των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η οποία θα οδηγήσει σε τροποποίηση προς το βέλτιστο της MDCA (Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας).

Οι ΗΠΑ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης, επιθυμούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη βάση τους, αφού σκοπεύουν και σημαντικές επενδύσεις να πραγματοποιήσουν, αλλά και τη δημιουργία νέων στρατιωτικών βάσεων να ζητήσουν.

Το γεγονός ότι η Τουρκία, υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει γίνει απρόβλεπτη στις αντιδράσεις της και έχει συσφίξει τις σχέσεις της με την Ρωσία και ειδικά την Κίνα, έχει προβληματίσει την Ουάσιγκτον.

Πηγή pentapostagma.gr

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα

κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras