ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται τα πρώτα Rafale για την πολεμική αεροπρία! (vid)

Ένοπλες Δυνάμεις: Τα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης Αμυντικού τύπου παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραδόσεις των Eλληνικών Rafales F3R που θα προμηθευτεί  στις αρχές του 2021 η Πολεμική Αεροπορία. Η ελληνική αγορά περιλαμβάνει 18 αεροσκάφη. 12 από αυτά είναι 12 Μαχητικά  και 6 καινούργια Και τα 18 αεροσκάφη θα είναι Rafale F3R. Τα 12 μεταχειρισμένα...
Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται τα πρώτα Rafale για την πολεμική αεροπρία! (vid)

Ένοπλες Δυνάμεις: Τα Γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης Αμυντικού τύπου παρέχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις παραδόσεις των Eλληνικών Rafales F3R που θα προμηθευτεί  στις αρχές του 2021 η Πολεμική Αεροπορία.

Η ελληνική αγορά περιλαμβάνει 18 αεροσκάφη. 12 από αυτά είναι 12 Μαχητικά  και 6 καινούργια

Και τα 18 αεροσκάφη θα είναι Rafale F3R. Τα 12 μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα παραδοθούν αφού πρώτα αναβαθμιστούν και ενημερωθούν σε αυτό το πρότυπο F3R.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά: Σε τουρκικό ναύσταθμο με την Ελληνική σημαία ψηλά, πλοίο του πολεμικού ναυτικού!

Τα 18 αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν με ρυθμό 6 ετησίως, κατά την περίοδο μεταξύ 2021 και 2023 (αν και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα σχετικά με αυτό το χρονικό πλαίσιο).

Ένοπλες δυνάμεις: Οι παραδόσεις ακολουθούν αυτήν τη φορά σύμφωνα πάντα με  την παραγγελία:

Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται τα πρώτα έξι Rafale!

2021: 6 μεταχειρισμένα αεροσκάφη

2022: 6 νέα αεροσκάφη

2023: 6 μεταχειρισμένα αεροσκάφη

Ωστόσο, αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμη γίνει επίσημο.

Το πρότυπο F3-R είναι μια εξέλιξη του προτύπου Rafale F3. Είναι μέρος της τρέχουσας διαδικασίας για τη συνεχή βελτίωση του αεροσκάφους σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις και τη ανατροφοδότηση από την εμπειρία των πιλότων.

Επιτρέπει στα αεροσκάφη Rafale να μεταφέρουν τον ακόλουθο εξοπλισμό και όπλα:

Ο ευρωπαϊκός πύραυλος αέρος-αέρας μεγάλων αποστάσεων Meteor που παράγεται από την MBDA

Η ομάδα σχεδιασμού λέιζερ νέας γενιάς Thales Talios.

Η έκδοση με λέιζερ του Safran AASM Air-to-Ground Modular Weapon.

Το πρότυπο F3R περιλαμβάνει επίσης αναβαθμίσεις στους αισθητήρες Rafale και σε συστήματα που εξασφαλίζουν απόλυτη διαλειτουργικότητα.

Δείτε το λέιζερ νέας γενιάς Thales Talios

Πηγή veteranos.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένοπλες Δυνάμεις: Έρχονται τα πρώτα Rafale για την πολεμική αεροπρία! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.