ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Έτσι γίνεται η κατάταξη στον στρατό λόγω κορονοϊού

Ένοπλες δυνάμεις: Με ανακοίνωσή που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, διευκρινίζει τα μέτρα και τις ενέργειες οι οποίες θα εφαρμοστούν κατά την διάρκεια της κατάταξης των Οπλιτών Θητείας με την 2021 Α’ ΕΣΣΟ
Ένοπλες δυνάμεις: Έτσι γίνεται η κατάταξη στον στρατό λόγω κορονοϊού

Ένοπλες δυνάμεις: Με ανακοίνωσή που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, διευκρινίζει τα μέτρα και τις ενέργειες οι οποίες θα εφαρμοστούν κατά την διάρκεια της κατάταξης των Οπλιτών Θητείας με την 2021 Α’ ΕΣΣΟ, υπό το πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα το ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο των επιπρόσθετων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού (COVID-19) και για την διευκόλυνση των προς κατάταξη υπόχρεων Στρατιωτικής Θητείας με την 2021 Α’ ΕΣΣΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έχει λάβει τα ακόλουθα μέτρα:

Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης τους μετά την ίαση τους.
Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους.
Αναφορικά με την μετακίνηση των προς κατάταξη οπλιτών, το σημείωμα κατάταξης αποτελεί αποδεικτικό για την αναγκαιότητα μετακίνησης αυτών και των γονέων τους που πιθανόν να τους συνοδεύουν. Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα επιδίδεται στους γονείς των κατατασσομένων βεβαίωση κατάταξης ως δικαιολογητικό επιστροφής στην μόνιμη κατοικία τους.

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας Covid-19, εφίσταται η προσοχή των υπόχρεων σε στράτευση ως προς τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, την αποφυγή επαφής με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, αλλά κυρίως ως προς την αποφυγή συμμετοχής σε εκδηλώσεις συνωστισμού και συγχρωτισμού τις τελευταίες ημέρες πριν από την κατάταξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζόκερ 7/1: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Πηγή dikailogitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένοπλες δυνάμεις: Έτσι γίνεται η κατάταξη στον στρατό λόγω κορονοϊού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.