ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Πώς Ναυτικό και Αεροπορία θα προλάβουν τα σχέδια Ερντογάν

Αποφασισμένοι να συντηρήσουν το κλίμα έντασης με την Ελλάδα είναι οι Τούρκοι, με συνεχείς απειλές και προκλήσεις κατά της χώρας μας. Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να εξαντλήσει κάθε όλες τις δυνατότητες και τα ενδεχόμενα που υπάρχουν σε διπλωματικό επίπεδο, με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια να επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων...

Αποφασισμένοι να συντηρήσουν το κλίμα έντασης με την Ελλάδα είναι οι Τούρκοι, με συνεχείς απειλές και προκλήσεις κατά της χώρας μας.

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να εξαντλήσει κάθε όλες τις δυνατότητες και τα ενδεχόμενα που υπάρχουν σε διπλωματικό επίπεδο, με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια να επιδίδεται το τελευταίο διάστημα σε ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων και επαφών.

Επιδιώκει σαφώς να βάλει φρένο στην τουρκική επιθετικότητα, αναζητώντας ισχυρές συμμαχίες στη Μεσόγειο που θα «γκρεμίσουν τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Άσκηση «Αστραπή» Ελλήνων – Αμερικανών των Ειδικών Δυνάμεων (pics)

Παράλληλα, στο Πεντάγωνο διαμορφώνουν συνεχώς σχέδια που θα «μπλοκάρουν» την οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια εξ αρχής, με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει δημιουργήσει ένα πλωτό τείχος, τόσο γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο κυρίως στο «τόξο» Καστελόριζο – Κάρπαθος – Κάσος – Κρήτη.

Αυτή την περίοδο, παρά το γεγονός παρά το γεγονός πως ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος κύκλος ασκήσεων από όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις, με κορωνίδα αυτών τον τορπιλισμό του πλοίου «ΈΒΡΟΣ» από υποβρύχιο τύπου 214, οι μονάδες του Ελληνικού Στόλου δεν γύρισαν όλες στο ναύσταθμο. Περίπου 15 μονάδες επιφανείας, συν φυσικά τους «αόρατους φονιάδες», τα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214 «περιπολούν» συνεχώς σε όλο το μήκος του Αρχιπελάγους.

Όσο για την Πολεμική Αεροπορία, δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο ο σχεδιασμός. Τα ελληνικά φτερά έχουν δημιουργήσει ένα αόρατο τείχος στον αέρα και δίνουν καθημερινά δυναμικές απαντήσεις στους προκλητικούς Τούρκους που βλέπουν τους Έλληνες χειριστές να τους νικούν κατά κράτος σε κάθε αερομαχία.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ