ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλες δυνάμεις: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ για αρχηγούς και νέα δομή

Ένοπλες δυνάμεις: Σήμερα Πέμπτη (21/1) στις 12, στο Μαξίμου, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.
Ένοπλες δυνάμεις: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ για αρχηγούς και νέα δομή

Ένοπλες δυνάμεις: Σήμερα Πέμπτη (21/1) στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας)

Στην εν λόγω σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ αναμένεται η ανανέωση της θητείας των αρχηγών των επιτελείων.

Σημειώνουμε ότι άπαντες οι αρχηγοί συμπληρώνουν έναν χρόνο στις θέσεις τους, με εξαίρεση τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Γιώργο Μπλιούμη που συμπληρώνει το δεύτερο χρόνο θητείας του στη θέση του αρχηγού.

Ένοπλες δυνάμεις: Οι κρίσεις των Αρχηγών Επιτελείων

Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες θέλουν τους αρχηγούς να παραμένουν για άλλον έναν χρόνο στις θέσεις τους, καθώς αναμένεται να ανανεωθεί για τρίτο χρόνο η θητεία του αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως τονίζει ανώτατη πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «όλοι οι αρχηγοί περιβάλλονται από εμπιστοσύνη από την πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ , στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αναμένεται να εγκριθεί το σχέδιο της νέας δομής των δυνάμεων του Στρατεύματος, προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν να ανταποκρίνονται με αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Στο σχέδιο της νέας δομής δυνάμεων προβλέπεται η ενίσχυση του ναυστάθμου Κρήτης ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει ικανό αριθμό πλοίων που θα επιχειρούν έγκαιρα ενδεχόμενες προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων

Με άλλα λόγια το Πολεμικό Ναυτικό, πέραν του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας αποκτά ένα δεύτερο κέντρο διοίκησης του Στόλου του. Τον Ναύσταθμο της Κρήτης, αναμένεται να χρησιμοποιούν ως βάση οι νέες φρεγάτες πολλαπλών ρόλων που πρόκειται να αποκτήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το Πολεμικό Ναυτικό.

Η νέα φιλοσοφία της δομής δυνάμεων του Στρατεύματος επιφέρει αλλαγές στη διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων. Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στο OnAlert, στη νέα δομή προβλέπεται το αυτοδιοίκητο των Ειδικών Δυνάμεων.

Η Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων αναδιοργανώνεται και μετονομάζεται σε Διοίκηση Ειδικού Πολέμου. Η νέα Διοίκηση θα υπάγεται απ’ ευθείας στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και θα λειτουργεί ως ενιαίο ξεχωριστό σώμα έχοντας στη διάθεσή της όλα τα μέσα και το προσωπικό που απαιτείται. Θα διαθέτει δηλαδή μοίρες αμφίβιων καταδρομών, μονάδες καταδρομών και ελικόπτερα.

Πηγή defencenet.gr

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Survivor: Ανησυχία για την υγεία της Άννας Μαρία Βέλλη – Τι «τρόμαξε» την παραγωγή

Άγριες Μέλισσες Πέμπτη 21/1: Απελπισμένη η Ασημίνα, παίρνει μια παράτολμη απόφαση

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένοπλες δυνάμεις: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ για αρχηγούς και νέα δομή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.