ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση στη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων για τον ουκρανικό εθνικό ύμνο

Ένταση στην Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων - «Κάποιοι δεν ήθελαν να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας».
Ένταση στη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων για τον ουκρανικό εθνικό ύμνο

Μπορεί ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας να ακούγεται στις κορυφαίες σκηνές όπερας του κόσμου σε ένδειξη συμπαράστασης, κάτι τέτοιο ωστόσο δεν επετράπη στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, ζήτησε από την Ορχήστρα να ερμηνεύσει τον εν λόγω ύμνο, κάτι που φέρεται να έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους περισσότερους μουσικούς και συμμετέχοντες.

Παρόλα αυτά, την την πρόταση ακολούθησε διαμαρτυρία συνδικαλιστών, οι οποίοι διαφώνησαν και ζήτησαν να παιχτεί κάποια άλλη αντιπολεμική σύνθεση, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και τελικά να απορριφθεί η πρόταση για τον ουκρανικό εθνικό ύμνο.

Για το θέμα έκανε μια εκτενή αναφορά και ο μουσικός της ορχήστρας Μάνος Επιτροπάκης.

«Δεν έγινε κάποια παρεξήγηση αλλά κάτι που ντροπιάζει την ορχήστρα μας. Μας ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να αφιερωθεί η επόμενη συναυλία στα θύματα της Ουκρανίας και να παίξουμε και τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Την επομένη που είχαμε γενική πρόβα και ήρθαν και από τη χορωδία, υπήρχαν ενστάσεις, και υπήρχαν και συνδικαλιστές από δευτεροβάθμιο όργανο, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, και προσπάθησαν να το αλλάξουν αυτό το πράγμα, για να μην παίξει ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας. Αυτό το θεωρώ ντροπή. Μετά έγινε ένα είδος ψηφοφορίας, και μόνο δύο άνθρωποι θέλαμε να ακουστεί ο ύμνος.

Υπάρχουν κάποιοι που φοβούνται να πουν τη γνώμη τους γιατί υπάρχει ένας τραμπουκισμός από τους συνδικαλιστές. Κάποιοι ίσως πρέπει να μας πουν να συμφωνούν με τον Πούτιν. Κάποια ορχήστρα θα πρέπει να παίξει και στη χώρα μας τον ουκρανικό εθνικό ύμνο», σημείωσε.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ένταση στη Συμφωνική του Δήμου Αθηναίων για τον ουκρανικό εθνικό ύμνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.