ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντονες αποδοκιμασίες και γιουχάρισμα σε Λίνα Μενδώνη και Παναγιώτη Πικραμμένο στην κηδεία του τέως βασιλιά!

Άγρια γιούχα για Λίνα Μενδώνη και Παναγιώτη Πικραμμένο - Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από την Μητρόπολη, έστειλε «μήνυμα» στην κυβέρνηση
Έντονες αποδοκιμασίες και γιουχάρισμα σε Λίνα Μενδώνη και Παναγιώτη Πικραμμένο στην κηδεία του τέως βασιλιά!

Λίνα Μενδώνη – Παναγιώτης Πικραμμένος: Την δική του ηχηρή απάντηση έδωσε ο λαός προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αναξιοπρεπή και διπρόσωπη στάση που τήρησε προς το ζήτημα της ταφής του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Η κυβέρνηση μπορεί να μην έδωσε την έγκριση για να πραγματοποιηθεί επίσημο λαϊκό προσκύνημα, άλλα χιλιάδες κόσμου αντιτάχθηκαν στα επικοινωνιακά τερτίπια του Μαξίμου και ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 5 τα ξημερώματα στην Μητρόπολη για να προσκυνήσουν την σορό του τέως Βασιλιά της Ελλάδας.

Στις 6:15 ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα και ολοκληρώθηκε στις 11:05, ενώ η τεράστια ουρά των προσκυνητών ξεκινούσε από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου βρισκόταν η σορός του Κωνσταντίνου και έφτανε μέχρι την Καπνικαρέα. Μια εικόνα που σε καμία των περιπτώσεων δεν θύμιζε κηδεία… «ιδιώτη», έτσι όπως επιθυμούσε το Μαξίμου να υποβαθμίσει το γεγονός, προσβάλλοντας ευθέως ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Με τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση την κηδεία του τέως Βασιλιά ήταν ολοφάνερο πως προσπάθησε να πατήσει σε δύο «βάρκες» προκειμένου να περιορίσει το επικοινωνιακό κόστος, με την πλάστιγγα όμως να γέρνει σαφώς προς μια υποτιμητική στάση για το γεγονός. Και αυτό διότι αποφασίστηκε να μην αποδοθούν στον τέως Βασιλιά τιμές αρχηγού κράτους και να μην γίνει η κηδεία δημοσία δαπάνη, ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν παρέστη στην κηδεία.

Ωστόσο αυτή η διχασμένη στάση που η κυβέρνηση χειρίστηκε το ζήτημα, φαίνεται πως προκάλεσε και την αγανάκτηση του λαού που συγκεντρώθηκε στην Μητρόπολη, αφού όταν έφτασε εκεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για να παραστούν στην κηδεία ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης, το συγκεντρωμένο πλήθος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους ξέσπασε σε σφοδρές αποδοκιμασίες.

Αυτός φαίνεται πως είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος που δίστασαν να παρευρεθούν τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στην κηδεία, αφού οι σχεδόν βέβαιες αποδοκιμασίες που θα υπήρχαν προς τον πρωθυπουργό και κορυφαία υπουργικά στελέχη, θα έκαναν τον γύρο του κόσμου και της Ελλάδας λόγω της μεγάλης διεθνούς προβολής που υπάρχει για το γεγονός.

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια πηγαία εκδήλωση του κόσμου που δείχνει τα συναισθήματα που επικρατούν σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Ειδικά για το πρόσωπο της Λίνας Μενδώνη η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη, καθώς όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας της άθλιας κατάστασης που βρισκόταν το ιστορικό κτήμα του Τατοΐου και πώς η υπουργός Πολιτισμού προσπάθησε με προχειροδουλειές της τελευταίας στιγμής να «μακιγιάρει» το καρβουνιασμένο τοπίο, ενώ την ίδια ώρα η ίδια έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για «ταξιδάκια» στα πλαίσια των μετακινήσεων της ως υπουργός.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έντονες αποδοκιμασίες και γιουχάρισμα σε Λίνα Μενδώνη και Παναγιώτη Πικραμμένο στην κηδεία του τέως βασιλιά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.