ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΔΥ: Σοβαρές καταγγελίες για δραματική καθυστέρηση – Τι έγινε στις φυλακές

ΕΟΔΥ: Χαμός τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με τις καταγγελίες που αφορούν στο καυτό υγειονομικό ζήτημα των τελευταίων μηνών - Διαβάστε αναλυτικά.
ΕΟΔΥ: Σοβαρές καταγγελίες για δραματική καθυστέρηση – Τι έγινε στις φυλακές

Χαμός τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με τις καταγγελίες που αφορούν στο καυτό υγειονομικό ζήτημα των τελευταίων μηνών.

Δείτε τι αναφέρει το in.gr: Όμως, για τον ΕΟΔΥ δεν είναι η μοναδική «μαύρη τρύπα» που βγαίνει στο φως της δημοσιότητας. Υπήρχε εδώ και εβδομάδες έντονη δυσαρέσκεια για τα τεστ που θα έπρεπε να κάνουν οι κινητές μονάδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι υπήρξε έντονο διάβημα στο Μέγαρο Μαξίμου από κυβερνητικούς παράγοντες προκειμένου να διενεργηθούν τεστ σε κλειστές μονάδες στις οποίες ο ΕΟΔΥ δεν πήγαινε.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε παρέμβαση του Μαξίμου ώστε ο Οργανισμός να κινητοποιηθεί και να κάνει τεστ σε Καταστήματα Κράτησης, σε γηροκομεία και σε υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βουλευτές, δήμαρχοι αλλά και μέλη της ίδιας της κυβέρνησης είχαν καταγγείλει την δραματική καθυστέρηση του ΕΟΔΥ στην μετάβαση και διενέργεια τεστ σε σημεία που φαινόταν να οδηγούνται σε δραματικές καταστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΒΟΜΒΑ: Δύο στρατόπεδα εν μέσω κορονοϊού – Τσιόδρας/Χαρδαλιάς το ένα μέτωπο

Πριν από μερικές ημέρες, η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσίευσε έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητούσε απεγνωσμένα από τον ΕΟΔΥ να σπεύσει σε συγκεκριμένες φυλακές να κάνει τεστ. Συγκεκριμένα ζητούσε να πάει κλιμάκιο στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν κι εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε υπαλλήλους.

Τελικά, και μετά την έξαρση των κρουσμάτων, που ξεπέρασαν τα 100 σε σωφρονιστικούς και κρατούμενους, ο ΕΟΔΥ πήγε ένα μήνα μετά, στις 6 Νοεμβρίου.

Το ίδιο, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, συνέβη και για τις φυλακές Κέρκυρας με τον ΕΟΔΥ να καθυστερεί δραματικά να στείλει κλιμάκιο να κάνει τεστ.

Το ίδιο καταγγέλλουν στο in.gr και τοπικοί άρχοντες οι οποίοι ζητούσαν τεστ αλλά είτε η αβελτηρία, είτε ο πραγματικά υψηλός φόρτος εργασίας στον ΕΟΔΥ, καθυστερούσε τους ελέγχους και τελικά υπήρχαν κρούσματα που ποτέ δεν καταγράφονταν, ούτε φυσικά λαμβάνονταν μέτρα.

Πηγή: in.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καρλίτος: Αυτός ο Παναθηναϊκός θέλει περισσότερα

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΟΔΥ: Σοβαρές καταγγελίες για δραματική καθυστέρηση – Τι έγινε στις φυλακές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.