ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδιο με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου στη Ρω

Άμεση και αποτελεσματική η απάντηση της ελληνικής πλευράς
Επεισόδιο με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου στη Ρω

Update 14:00

Μαξίμου για νήσο Ρω: ««Δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν»

Πηγές του Μαξίμου αναφέρθηκαν στο συμβάν με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω, τονίζοντας πως δεν θεωρείται μείζον το συμβάν, καθώς δεν υπήρξε παραβίαση ωστόσο όπως υπογράμμισαν η ελληνική πλευρά έδρασε προειδοποιητικά.

«Το τουρκικό ελικόπτερο πετούσε στα όρια του ελληνικού εναέριου χώρου με σβηστά φώτα και δεν υπήρξε παράβαση»ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Λειτουργήσαμε προειδοποιητικά -αποτρεπτικά και το περιστατικό έληξε» σημείωσε το Μαξίμου και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν αξιολογούμε ως μείζον το συμβάν, διότι δεν είχαμε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου», ωστόσο υπογράμμισαν πως «η τουρκική προκλητικότητα εγκυμονεί κινδύνους ατυχήματος».

Update 13:00

«Θα ξεριζώσουμε τα δόντια σε όσους μας τα τρίζουν», λέει ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί

Σκληρές ήταν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστική Δράση,

Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος σχολίασε τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου λέγοντας πως «έχει κρίση υστερίας».

Πιο συγκεκριμένα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε:

«Ο Καμμένος ξέχασε τις ήμερες που τους καταδίωκαν και τους έριξαν στη θάλασσα… αν το θέλουν, το να επαναλαμβάνουμε την ιστορία για εμάς είναι παιχνιδάκι αυτή τη φορά δεν θα γλιτώσουν με το να διαφύγουν στη Αθήνα… Φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας της Ελλάδας έχει επηρεαστεί από τη μυθολογία, ζηλεύει τον Δία, μιμείται τον Απόλλωνα και προσπαθεί να γίνει Ποσειδώνας… Αν κοιμάται, ας ξυπνήσει, αν έχει κρίση υστερίας να μπει σε κλινική» και συνέχισε λέγοντας:

«Οι πρόγονοί τους πλήρωσαν το τίμημα για την εχθρότητα που είχαν εναντίον των Τούρκων. Έλαβαν την απάντηση στο πεδίο των μαχών. Σε μια χώρα που δεν είναι μεγαλύτερη από την πόλη του Ικονίου οι ανεύθυνοι πολιτικοί τους τρίζουν τα δόντια. Αυτό είναι μια άδικη προσπάθεια, εμείς όταν χρειαστεί, μπορούμε να τρίξουμε και να ξεριζώσουμε εκείνα τα δόντια».

Βασίλης Κικίλιας: «Αδιανόητο να μην έχει ακόμη ενημερώσει ακόμα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας»

Το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο σχολίασε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, με μία ανάρτησή του στο Twitter.

«Είναι αδιανόητο να έχουν περάσει 12 ώρες και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην έχει ακόμη ενημερώσει τους πολίτες για το τι ακριβώς συνέβη» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Β. Κικίλιας.

Νικήτας Κακλαμάνης: «Τα περιβόητα ευρωπαϊκά σύνορα τα φυλάμε μόνοι μας»

Στον Realfm 97,8 μίλησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στο χθεσινό περιστατικό στη νήσο Ρω.

«Πιστεύω, εκτός ατυχήματος, ότι το πρόβλημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα είναι κάτι το οποίο θα βρούμε μπροστά μας. Εκείνο που με φοβίζει περισσότερο είναι το περιστατικό το οργανωμένο που θα κάνει κάποια στιγμή ο Ερντογάν, σε ότι αφορά την ΑΟΖ στην Κύπρο. Μπορεί να φαίνεται ότι αυτό δεν μας αγγίζει, αλλά μας αγγίζει γιατί δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς να παρακολουθούμε το περιστατικό, όπως έγινε χθες το βράδυ και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ούτε λεκτική διατύπωση εκ μέρους της Ε.Ε. Τα περιβόητα ευρωπαϊκά σύνορα τα φυλάμε μόνοι μας», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης και υπογράμμισε:

«Θέλει μεγάλη προσοχή. Μας χωρίζουν χιλιάδες πράγματα με το ΣΥΡΙΖΑ και εκτός και εντός Βουλής, στα ελληνοτουρκικά τουλάχιστον υπάρχει η στοιχειώδης εθνική γραμμή, δεν υπάρχει σε όλα τα υπόλοιπα. Πρέπει να ανανεωθεί και το ενιαίο αμυντικό δόγμα και με την Κύπρο μαζί».

 

Update 11:40

Τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω: Στόχος η αναχαίτηση αλλά όχι η κατάρριψη

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στόχος της ελληνικής πλευράς δεν ήταν η κατάρριψη του τουρκικού ελικοπτέρου αλλά η αναχαίτιση, καθώς έπειτα από εντολή έριξαν τροχιοδεικτικές βολές, προκειμένου να απομακρύνουν το ελικόπτερο.

Γνωστοποιήθηκε ακόμα πως αναμένεται να μεταβεί ο Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα, στο τουρκικό Υπ.Εξ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διπλωματικές κινήσεις.
Τέλος να σημειωθεί πως το πρωί της Τρίτης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συγκάλεσε σύσκεψη, ώστε να εξετασθούν όλα όσα συνέβησαν στο νησί της Ρω.

 

 

Χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Ρω, δυτικά του Καστελόριζου.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Δευτέρας, περίπου στις 23:30 τουρκικό ελικόπτερο έκανε χαμηλές διελεύσεις πάνω από το νησί της Ρω, ενώ άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς και το ελικόπτερο αποχώρησε από το σημείο.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ και σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά χρησιμοποίησε τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα προκειμένου να απομακρυνθεί άμεσα το ελικόπτερο.

Η τουρκική πλευρά δεν έχει αναφέρει κάτι για το συμβάν, ενώ ακόμη δεν υπάρχουν αναφορές για το αν επρόκειτο για στρατιωτικό ή πολιτικό ελικόπτερο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επεισόδιο με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου στη Ρω», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.