ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσαν οι μάσκες μια και καλή: Πλην Σαμαρά, οι «ντεμέκ πατριώτες» της ΝΔ υπερψήφισαν τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών!

Με 262 ψήφους πέρασε η άθλια τροπολογία Καιρίδη - Η ΝΔ συντάχθηκε με σύσσωμη την αριστερά - Για τους τύπους η διαφωνία Σαμαρά
Έπεσαν οι μάσκες μια και καλή: Πλην Σαμαρά, οι «ντεμέκ πατριώτες» της ΝΔ υπερψήφισαν τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών!

Σε ανώτερη μοίρα από το εθνικό συμφέρον, έβαλαν τη ντιρεκτίβα Μητσοτάκη όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και πλην του Αντώνη Σαμαρά υπερψήφισαν την άθλια τροπολογία Καιρίδη που ανοίγει διάπλατα την οδό για σταδιακή αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού.

Ακόμη και οι διαφωνούντες τις Σαμαρικής πτέρυγας (όπως ο Θάνος Πλεύρης και άλλοι βουλευτές) εξέφρασαν τις «χλιαρές» διαμαρτυρίες τους μόνο για το φαίνεσθαι, και τελικά υπερψήφισαν την τροπολογία που διαμηνύει το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» στα αλλεπάλληλα κύματα λαθρομεταναστών που θα εισβάλλουν στην ανατολική Μεσόγειο, ειδικά εάν ενταθεί η αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής.

Μετά τις προειδοποιήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, αλλά και του Άδωνι Γεωργιάδη περί μη ανοχής «ανταρτών», οι γαλάζιοι βουλευτές με σκυμμένο το κεφάλι συσπειρώθηκαν στο κομματικό «μαντρί» και στήριξαν την ανθελληνική πολιτική Μητσοτάκη που βάζει βόμβα στα θεμέλια της συνοχής της Ελλάδας.

Η τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης για την νομιμοποίηση χιλιάδων παράνομων μεταναστών πέρασε και επίσημα, και συγκεκριμένα υπέρ της διάταξης ψήφισαν 262 βουλευτές από τις ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας ενώ καταψήφισαν 32 βουλευτές από ΝΙΚΗ, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες καθώς και ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής προερχόμενη από την Πλεύση Ελευθερίας Αρετή Παπαϊωάννου ψήφιση «παρών».

Από την διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία. Απουσίαζαν επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί με covid και οι βουλευτές των Σπαρτιατών Γιώργος Ασπιώτης, Πέτρος Δημητριάδης και Μιχάηλ Γαυγιωτάκης.

Σημείο των καιρών και ένδειξη μεγάλης παρακμής της ΝΔ που κέρδισε τις εκλογές πουλώντας ένα δήθεν «πατριωτικό» πρόσημο, είναι ότι στη συγκεκριμένη ψηφοφορία συντάχθηκε με όλα τα αριστερόστροφα κόμματα της Βουλής και εναντιώθηκε στα κόμματα της πατριωτικής δεξιάς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που προεκλογικά έκανε λόγο για… «ντεμέκ πατριώτες», αποδείχθηκε τελικά ότι είναι πιο διεθνιστής και από τη πιο διεθνιστική μορφή αριστεράς. Αυτή είναι η λογική του λεγόμενου «ακραίου κέντρου», όπου ο νεοφιλελευθερισμός υιοθετεί επιλεκτικά ακραίες θέσεις των δύο ιδεολογικών ρευμάτων για να δίνει καύσιμο στον καπιταλισμό.

Και στο συγκεκριμένο ζήτημα το «καύσιμο» είναι οι ίδιοι οι Έλληνες που εγκαταλείπονται από την κυβέρνηση στον δημογραφικό μαρασμό τους, για να αντικατασταθούν από δεκάδες χιλιάδες (και αργότερα εκατοντάδες χιλιάδες) φθηνά εργατικά χέρια από Αφρική και Ασία που θα υπερκαλύψουν τις σύγχρονες εργασιακές γαλέρες.

Η διαφωνία του Αντώνη Σαμαρά φάνηκε τελικά ότι είχε περισσότερο «διακοσμητικό» ρόλο, για να μην απογοητεύσει πλήρως η ΝΔ το δεξιό κοινό της. Ο πρώην πρωθυπουργός καταψήφισε εκ του ασφαλούς μια ήδη εξασφαλισμένη τροπολογία και έτσι άλλη μια μαύρη σελίδα γράφτηκε για τη χώρα…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έπεσαν οι μάσκες μια και καλή: Πλην Σαμαρά, οι «ντεμέκ πατριώτες» της ΝΔ υπερψήφισαν τη νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.