ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Eπεισόδια στα Εξάρχεια – Χημικά έριξε η αστυνομία (vids)

Moλότοφ και στην Πάτρα
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Eπεισόδια στα Εξάρχεια – Χημικά έριξε η αστυνομία (vids)

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Μικροεπεισόδια σημειώνονται στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την ειρηνική ολοκλήρωση της πορείας των αντιεξουσιαστών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία στην οποία μετείχαν περί τα 2.000 άτομα από τα Προπύλαια με κατεύθυνση τη Βουλή ολοκληρώθηκε ειρηνικά, λίγο μετά τις 20:00.

Κάποια στιγμή επικράτησε ένταση στα Εξάρχεια όπου μετά από την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, άγνωστοι επιτέθηκαν στα ΜΑΤ πετώντας μολότοφ στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Γρηγορόπουλος: Πολλές εκδηλώσεις, κλειστοί δρόμοι και σταθμοί

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ολοκληρώθηκαν ειρηνικά οι πορείες

Ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Φτάνοντας στα Προπύλαια κάποια μπλοκ από την πορεία κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια, ενώ κάποια άλλα διαλύθηκαν στην Ομόνοια. Σημειώνεται ότι στις 9 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας αποκαθίσταται σταδιακά.

Επεισόδια στην Πάτρα στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο – «Έβρεξε» μολότοφ

Στο ύψος της πλατείας Γεωργίου επί της οδού Κορίνθου βρίσκεται αυτή την ώρα ο κύριος όγκος της πορείας που πραγματοποιείται από 600 και πλέον άτομα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μερίδα των διαδηλωτών έχει φορέσει κράνη εν άλλοι κρατάνε πέτρες και κοντάρια και άρχισαν να ρίχνουν βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο.

 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ έπεσαν τουλάχιστον 40 μολότοφ.

Αστυνομικός έπεσε πάνω στις φωτιές στο δρόμο και πήρε φωτιά το μπατζάκι του. Αποπνικτική η κατάσταση στο κέντρο της πόλης από τις μολότοφ και τα δακρυγόνα με τα οποία απάντησαν οι Αστυνομικοί. Το κέντρο είναι κλειστό.

Τραυματίστηκε μία γυναίκα στα επεισόδια

Μία τραυματίας είναι ο έως τώρα απολογισμός από τα επεισόδια στην Πάτρα κατά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το «thebest.gr», έχει τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα, ενώ δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τον αστυνομικό που έπεσε πάνω στις φωτιές που είχαν ανάψει στο οδόστρωμα.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής υπάρχουν και δύο προσαγωγές.

ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

 

 

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επέτειος Γρηγορόπουλου: Eπεισόδια στα Εξάρχεια – Χημικά έριξε η αστυνομία (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.