ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα 800 ευρώ: Τότε θα καταβληθεί

Στο ένα εκατομμύριο αναμένεται να φτάσουν οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης λόγω του κορονοϊού, για τον Νοέμβριο. Όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοί θα πάρουν αυξημένο επίδομα, που θα φτάνει τα 800 ευρώ. Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις που πλήττονται με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου. Το κόστος εκτιμάται...
Επίδομα 800 ευρώ: Τότε θα καταβληθεί

Στο ένα εκατομμύριο αναμένεται να φτάσουν οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή σύμβασης λόγω του κορονοϊού, για τον Νοέμβριο.

Όπως έκανε γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοί θα πάρουν αυξημένο επίδομα, που θα φτάνει τα 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά χιλιάδες επιχειρήσεις που πλήττονται με βάση τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου. Το κόστος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 890 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως γίνεται γνωστό, όσοι μπουν σε αναστολή θα λάβουν το πλήρες ποσό στις γιορτές, δηλαδή από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Lockdown: Αναλυτικά όσα ισχύουν για καταστήματα, υπηρεσίες, μετακινήσεις και σχολεία

Αντίθετα, όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Συνεπώς, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Αττικής που κλείνουν με κρατική εντολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα λάβουν:

-640 ευρώ από το κράτος για 24 ημέρες αναστολής και αναλογία μισθού από τον εργοδότη για τις πρώτες 6 ημέρες (5 εργάσιμες Δευτέρα 2 – Παρασκευή 6 Νοεμβρίου).

Αντίστοιχα, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που έκλεισαν με κρατική εντολή από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, θα λάβουν για τον Νοέμβριο:

-746,5 ευρώ από το κράτος για 28 ημέρες αναστολής και

-αναλογία μισθού από τον εργοδότη για την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα 800 ευρώ: Τότε θα καταβληθεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.