ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ακρίβειας: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή του – Ποιοι θα λάβουν βοήθημα 250 ευρώ

Πριν από τα Χριστούγεννα θα έρθει το επίδομα ακρίβειας, με χιλιάδες δικαιούχους να βλέπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τον μποναμά των 250 ευρώ.
Επίδομα ακρίβειας: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή του – Ποιοι θα λάβουν βοήθημα 250 ευρώ

Σαν «σταγόνα στον ωκεανό» φαντάζει το επίδομα ακρίβειας ύψους 250 ευρώ, το οποίο θα λάβουν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ευάλωτοι πολίτες και οικογένειες.

Την ώρα που το καλάθι του νοικοκυριού φαντάζει ένα μέτρο κοροϊδίας για τον κάλαθο των αχρήστων, σε άλλες χώρες όπως στην Πορτογαλία ψηφίζεται βαρύς φόρος για τα υπερκέρδη των ομίλων.

Έτσι λοιπόν το βοήθημα θα καταβληθεί την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή μεταξύ 19 και 23/12, με πιθανότερη ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου 2022.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος, θα είναι η ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε πέρσι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Η ΑΑΔΕ θα αντλήσει απευθείας τα οικονομικά στοιχεία, θα τσεκάρει ποιοι είναι η δικαιούχοι και μετά θα δοθεί η εντολή πληρωμής προς τους δικαιούχους.

Η βασικότερη αλλαγή είναι η αύξηση κατά 50 ευρώ στο τελικό ποσό το οποίο από 200 ευρώ θα πάει στα 250, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει και η «βεντάλια» των δικαιούχων».

Επίδομα ακρίβειας: Οι δικαιούχοι 

– συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ (έναντι 7.200 που ήταν), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 16.800 ευρώ (έναντι 14.400 την προηγούμενη φορά) και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ (έναντι 200.000 ευρώ που ίσχυε),

– οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ,

– οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα λάβουν διπλή δόση τον Δεκέμβριο,

– οι δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ,

– οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι θα λάβουν αυξημένο επίδομα κατά 50%,

– οι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες, οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα ακρίβειας: Πριν τα Χριστούγεννα η καταβολή του – Ποιοι θα λάβουν βοήθημα 250 ευρώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.