ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα ανεργίας: Tι αλλάζει – Ποιοι οι δικαιούχοι

Επίδομα ανεργίας: Το σύστημα επιδότησης που θα ισχύει από τώρα και στο εξής θα έχει ως πρωταρχικό στόχο οι άνεργοι να βρουν εργασία.
Επίδομα ανεργίας: Tι αλλάζει – Ποιοι οι δικαιούχοι

Επίδομα ανεργίας: Το σύστημα επιδότησης που θα ισχύει από τώρα και στο εξής θα έχει ως πρωταρχικό στόχο οι άνεργοι να βρουν εργασία.

Την αναπροσαρμογή του θεσμικού πλαισίου που διέπει το επίδομα ανεργίας επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας. Στο τραπέζι πέφτουν πολλά σενάρια, ενώ την αναθεώρηση του ισχύοντος σήμερα πλαισίου προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης σε χθεσινή ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Στον ΟΑΕΔ θα δώσουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία από εδώ και πέρα και για τα προγράμματα της ανεργίας και για τα προγράμματα της κατάρτισης. Θα αναθεωρηθεί και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε το επίδομα ανεργίας, θα αναθεωρηθεί γενικότερα ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον ΟΑΕΔ», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος είναι το νέο σύστημα επιδότησης της ανεργίας να προωθεί την ταχύτερη επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, μέσα και από έναν συνδυασμό ενεργητικών και παθητικών πολιτικών απασχόλησης. Το νέο πλαίσιο δεν έχει ακόμη κλειδώσει, αλλά υπάρχουν συζητήσεις και ζυμώσεις για την μεταρρύθμιση του επιδόματος ανεργίας, μεταρρύθμιση που δεν αποκλείεται να τρέξει «παράλληλα» με την μεταρρύθμιση των προγραμμάτων κατάρτισης.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χατζηδάκης έχει προαναγγείλει μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα των προγραμμάτων κατάρτισης, ώστε το σύστημα «να γίνει περισσότερο αποτελεσματικό, να συνδεθεί η χρηματοδότηση των Κέντρων Κατάρτισης με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Ο ίδιος έχει επισημάνει πως ο ΟΑΕΔ και η κατάρτιση θα έχουν βασικό ρόλο για την ομαλότερη δυνατή μετάβαση στη μετα-Κορονοϊό εποχή.  Στα σκαριά βρίσκονται στοχευμένα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης που θα συνδυάζουν την επιδότηση με την κατάρτιση σε ψηφιακές και άλλες δεξιότητες, σε πληττόμενους από τον Κορονοϊό κλάδους, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο.

Τα προγράμματα αυτά θα ενταχθούν στην χρηματοδοτική “ομπρέλα” του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ αναμένεται να νομοθετηθούν και να αρχίσουν να τρέχουν μέσα στο πρώτο 6μηνο του 2021, με στόχο όμως να παραμείνουν ενεργά ως δίχτυ ασφαλείας για την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Σα: Παγκόσμια αναγνώριση για τον Πορτογάλο

Κορονοϊός: Νέα μέτρα λόγω της διασποράς στην Αττική

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα ανεργίας: Tι αλλάζει – Ποιοι οι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.