ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα παιδιού: Μέχρι πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα των αιτήσεων – Πώς υπολογίζεται η έξτρα δόση

Μέχρι την Κυριακή (15/1) η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη όσους δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2022 και για όσους δεν οριστικοποίησαν την υποβολή της.
Επίδομα παιδιού: Μέχρι πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα των αιτήσεων – Πώς υπολογίζεται η έξτρα δόση

Επίδομα παιδιού: Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα -Α21, προκειμένου οι πολίτες να υποβάλουν την αίτησή τους για το έτος 2022.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι του επιδόματος, οι οποίοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμη αίτηση, αλλά και όσοι ξεκίνησαν την διαδικασία της αίτησης αλλά δεν την οριστικοποίησαν έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν την αίτηση Α21 έως 15 Ιανουαρίου 2023 στις 23:59 ΕΔΩ.

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023 και το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόση – δηλαδή την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία για όσους είχαν υποβάλλει την αίτησή τους καταβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2022.

Επίδομα παιδιού: Πώς υπολογίζεται η επιπλέον ενίσχυση

Στους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού καταβάλλεται πρόσθετη έκτακτη δόση για το έτος 2022, η οποία αντιστοιχεί στο μηνιαίως χορηγούμενο ποσό του επιδόματος προσαυξημένο κατά το ήμισυ.

Αντίστοιχη έκτακτη δόση καταβάλλεται στους λοιπούς νέους δικαιούχους του επιδόματος του έτους 2022, μετά την έγκριση της αίτησής τους.

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Η επιπλέον ενίσχυση υπολογίζεται ως εξής: 1 + 1/2 +1/4 + 1/4 = 2. Επομένως, το ισοδύναμο εισόδημα υπολογίζεται: 12.000 ευρώ / 2 = 6.000 ευρώ.

Οι εν λόγω οικογένειες εντάσσονται στην Α εισοδηματική κλίμακα και λαμβάνουν 280 ευρώ τον μήνα. Η μιάμιση επιπλέον δόση βγαίνει στα 420 ευρώ (280 ευρώ + 140 ευρώ) για τον Δεκέμβριο.






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα παιδιού: Μέχρι πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα των αιτήσεων – Πώς υπολογίζεται η έξτρα δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.