ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής – Η μεγάλη έκπληξη!

Φτάνει η ώρα για το επίδομα θέρμανσης, σε μία αρκετά δύσκολη χρονιά για τον πολίτη.
Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής – Η μεγάλη έκπληξη!

Όλα έτοιμα είναι για να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης στο myΘέρμανση, προκειμένου να κάνουν όλοι οι δικαιούχοι τις αιτήσεις τους.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, το άνοιγμα θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου και έπειτα θα αρχίσουν οι πληρωμένες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όσοι μπορούν να λάβουν το επίδομα, αυτό θα γίνει σε τρεις δόσεις, ενώ αναμένεται να έχουμε και μία έκπληξη.

Συγκρεκριμένα, θα το λάβουν και όσοι ζεσταίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή χρησιμοποιούν κλιματιστικά, σόμπες, καλοριφέρ λαδιού κτλ.

Οι τρεις πληρωμές από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης είναι οι εξής:

  • Περίπου στα τέλη Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Δεκεμβρίου 2023.
  • Έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
  • Έως τις 28 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί το επίδομα για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 14η Απριλίου 2024.

Επίδομα θέρμανσης: Τι ισχύει για το ηλεκτρικό ρεύμα!

Όπως προαναφέραμε, γνωστό έχει γίνει ότι φέτος το επίδoμα θέρμανσης θα δοθεί και σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα.

Έτσι υπάρχουν δύο σενάρια, για τους δικαιούχους αυτούς:

  • Το πρώτο σενάριο αναφέρει πως το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί σε όσους πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και ταυτόχρονα εμφανίζουν αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος τον χειμώνα.
  • Το δεύτερο και πιο διευρυμένο σενάριο αναφέρει πως το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί σε όσους πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και ταυτόχρονα όμως δεν λαμβάνουν επίδομα για κάποιο άλλο καύσιμο.

Ποιο θα είναι το ποσό του επιδόματος!

Το επίδoμα θέρμανσης θα έχει βάση τα 350 ευρώ, ενώ έπειτα θα υπάρχει ένα πολλαπλασιαστής που θα κυμαίνεται από το 0.12 μέχρι το 1.62, ανάλογα με το κρύο κάθε περιοχής.

Επιπλέον, το ποσό του επιδόματος προσαυξάνεται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου, κατά 20%.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα – Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμής – Η μεγάλη έκπληξη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.