ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει ο δρόμος για τις αιτήσεις!

Πολύ κοντά στο να αρχίσουν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, που σίγουρα είναι απαραίτητο πιο πολύ από κάθε χρονιά.
Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει ο δρόμος για τις αιτήσεις!

Σε λίγες μέρες αναμένεται να βγει η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης, προκειμένου στη συνέχεια να αρχίσουν οι αιτήσεις.

Αρκετοί θα είναι φέτος λοιπόν οι «τυχεροί», αφού όσοι επιστρέψουν στο πετρέλαιο θα πάρουν διπλό ποσό, ενώ όσοι είναι παλιοί δικαιούχοι θα λάβουν προκαταβολικά το σύνολο του επιδόματος.

Αφού βγει η υπουργική απόφαση και όπως γνωρίζουμε, οι αιτήσεις θα γίνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση, η οποία θα ενεργοποιηθεί έως το τέλος του μήνα.

Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να λήξει η περίοδος αιτήσεων και ο λόγος είναι για να δοθεί μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου η δόση για τους νέους δικαιούχους για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν.

Επίδομα θέρμανσης: Δεν αλλάζει ο υπολογισμός!

Και φέτος δεν αναμένεται να γίνει καμία αλλαγή στο τρόπο του υπολογισμού του επιδόματος. Συγκεκριμένα, παίζουν ρόλο οι συντελεστές επιδότησης, με τις λεγόμενες βαθμοημέρες, οι οποίες είναι ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και το ψύχος της κάθε περιοχής θα παραμείνουν ως έχουν, με εξαίρεση όπου έχουν διαπιστωθεί λάθη και αυτά διορθωθούν.

Ωστόσο όπως έχει ανακοινωθεί θα έχουμε αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία διαμορφώνονται:

  • Άγαμος : 16.000ευρώ
  • Έγγαμος: 24.000ευρώ
  • Οικογένεια με ένα τέκνο: 27.000 ευρώ
  • Οικογένεια με δυο τέκνα: 30.000 ευρώ
  • Οικογένεια με τρία τέκνα: 33.000 ευρώ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει ο δρόμος για τις αιτήσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.