ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η πρώτη δόση – Ποιοι θα λάβουν διπλάσια ποσά

Λιγότερες από δέκα ημέρες απομένουν μέχρι να δουν οι δικαιούχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα χρήματα της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης.
Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η πρώτη δόση – Ποιοι θα λάβουν διπλάσια ποσά

 

Την ώρα που η ακρίβεια «σφίγγει» το ζωνάρι τα νοικοκυριά με το 70% του οικογενειακού εισοδήματος να πηγαίνει για ενοίκια, λογαριασμούς και φόρους, η Κυβέρνηση προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι» με το επίδομα θέρμανσης μεταξύ άλλων.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου έληξε χωρίς παράταση η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, και πλέον απομένουν λιγότερες από δέκα ημέρες απομένουν μέχρι να δουν οι δικαιούχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα χρήματα της πρώτης δόσης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί, η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε τρεις δόσεις.

Τα πρώτα χρήματα στους δικαιούχους θα μπούνε στις 21 Δεκεμβρίου. Οι περσινοί δικαιούχοι θα λάβουν προκαταβολή (η οποία είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι), ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα πληρωθούν στις 21 Δεκεμβρίου εφ’ όσον έχουν κάνει αγορά ως και τις 30 Νοεμβρίου.

Η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου και σε αυτή θα ενταχθούν όσοι έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις τους και έχουν κάνει αγορά πετρελαίου θέρμανσης ως και τις 31 Ιανουαρίου.

Η τρίτη πληρωμή του επιδόματος θα γίνει στις 28 Απριλίου για όσους βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης ως τις 15 Απριλίου.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα λάβουν διπλάσια ποσά

Παράλληλα, προβλέφθηκε διπλασιασμός του ποσού του επιδόματος, το οποίο μπορεί να φτάσει στα 1.600 ευρώ για νέους δικαιούχους, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και για παλαιούς δικαιούχους, οι οποίοι παύουν να χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και το αντικαθιστούν με μία από τις λοιπές επιδοτούμενες καύσιμες ύλες ή με τηλεθέρμανση.

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δόσεις. Προκειμένου να διασφαλιστεί ρευστότητα στους καταναλωτές, κατά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, η οποία θα καταβληθεί έως την 21η Δεκεμβρίου 2022, οι παλαιοί δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό του επιδόματος θέρμανσης που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο.

Η προκαταβολή θα συμψηφίζεται με τις επόμενες καταβολές του επιδόματος.

Αθλητικές ειδήσεις

Διαιτησία: Ευτυχώς έβαλαν VAR στο Παναθηναϊκος – Βόλος – Ούτε κόκκινη στον Μάγκνουσον, ούτε φάουλ του Noκέρτ! (vid)

Πόσο μοιάζει το πέναλτι που πήρε η Αργεντινή με το πέναλτι που ζητά η ΑΕΚ με Μάνταλο στο Καραϊσκάκης

Δείτε ακόμα

Μάικε Σναχτσνάιντερ: Όταν φόρεσε το λάθος κολάν και έκανε βάρη
 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Έρχεται η πρώτη δόση – Ποιοι θα λάβουν διπλάσια ποσά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.