ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Έτσι κάνετε την αίτηση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι!

Τις αιτήσεις τους μπορούν να κάνει πλέον όσοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, αφού πλέον η πλατφόρμα έχει ανοίξει.
Επίδομα θέρμανσης: Έτσι κάνετε την αίτηση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι!

Στους πολίτες έχει δοθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘΕΡΜΑΝΣΗ, προκειμένου να γίνουν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης.

Φέτος τα χρήματα θα είναι λίγο περισσότερα, ενώ αφορά και μεγαλύτερο κομμάτι πολιτών, αφού έχουν αλλάξει τα κριτήρια.

Το συνολικό ύψος του επιδόματος ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί σε περισσότερους δικαιούχους, περίπου 1,3 εκατ. Νοικοκυριά.

Επίδομα θέρμανσης: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Φέτος σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε οι δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • βιομάζα (πέλετ)
  • θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Πώς να κάνετε την αίτηση!

  • Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  • Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  • Επιλέγω είδος καυσίμου
  • Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  • Επιλέγω οικισμό *
  • Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας
  • Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE

Επίδομα θέρμανσης: Τότε γίνονται οι πληρωμές!

Οι πληρωμές του επιδόματος θα γίνουν στις ακόλουθες ημερομηνίες:

1- Έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2022, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.

2- Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.

3- Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Έτσι κάνετε την αίτηση – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.