ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Για ποιους διπλασιάζεται – Έρχεται έκπτωση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση των δύσκολων συνθηκών που θα αντιμετωπίσει ο κόσμος τον χειμώνα.
Επίδομα θέρμανσης: Για ποιους διπλασιάζεται – Έρχεται έκπτωση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου έκανε τις δικές του εξαγγελίες στα εγκαίνια τις 86ης ΔΕΘ σχετικά με οικονομικά μέτρα που στόχο έχουν να ανακουφίσουν τα νοικοκυριά τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Η… ενεργειακή κρίση ήταν σε πρώτο πλάνο στην ομιλία του πρωθυπουργού και μεταξύ άλλων σημείωσε πως έρχεται έκπτωση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία μέσω ειδικής παρέμβασης της κυβέρνησης.

Το εν λόγω μέτρο θα έχει οριζόντια εφαρμογή και θα επηρεάσει όλους τους πολίτες.

Παράλληλα έρχεται αύξηση στο επίδομα θέρμανσης, μία παρέμβαση με συνολικό κόστος που θα αγγίξει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι το επίδομα θέρμανσης είχε αυξηθεί από τα 84 εκατ. ευρώ στα 174 εκατομμύρια.

Πλέον, θα αυξηθεί ακόμα 126 εκ. ευρώ, φτάνοντας δηλαδή τα 300 εκ. συνολικά. Επιπλέον, διευρύνονται και τα κριτήρια, προκειμένου να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση θέλησε να δώσει κίνητρο στους πολίτες να μη χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και να στραφούν σε άλλους τρόπους θέρμανσης. Στο πλαίσιο αυτό θα αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης για όσους θα χρησιμοποιήσουν φέτος για πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης ή κάποιο άλλο καύσιμο εκτός του φυσικού αερίου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Για ποιους διπλασιάζεται – Έρχεται έκπτωση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην αντλία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.