ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πόσα χρήματα θα εισπράξουν

Αυξημένα θα είναι τα χρήματα για όσους καταναλωτές επιλέξουν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης - Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια.
Επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πόσα χρήματα θα εισπράξουν

Επίδομα θέρμανσης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να μοιράζει επιδόματα σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της ακρίβειας και της ενίσχυσης των οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών.

Το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα δοθεί φέτος θα είναι ενισχυμένο αν και ακόμη και αυτή η αύξηση δε μοιάζει ικανή να «ανακουφίσει» τον μέσο Έλληνα πολίτη ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο οικονομικά χειμώνα.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, όσοι έλαβαν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, αναμένεται να εισπράξουν περισσότερα χρήματα, σε μια προσπάθεια των κυβερνώντων να στρέψουν τους καταναλωτές σε αυτή την επιλογή.

Επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πόσα χρήματα θα εισπράξουν

Την ίδια στιγμή η διαφορά σε σχέση με την περασμένη χρονιά είναι το γεγονός πως διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων, λόγω αύξησης των εισοδηματικών ορίων.

Περίπου 1,3 εκατ. πολίτες δικαιούνται το φετινό επίδομα. Το ποσό αυξάνεται στα 350 ευρώ από τα 300 στα οποία βρισκόταν το 2021.

Μάλιστα όλοι οι νέοι δικαιούχοι που θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης, θα λάβουν διπλό επίδομα, δηλαδή αντί για 350 θα δούνε στους λογαριασμούς τους 700 ευρώ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης θα αρχίζει να χορηγείται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 με τιμή έναρξης στα 1,35 – 1,40 €/lt ενώ οι νέοι δικαιούχοι πετρελαίου – υγραερίου θα έχουν μια προσαύξηση 20% στο επίδομα, για κάθε τέκνο.

Τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να τηρούνται είναι 16.000 ευρώ για άγαμους και 24.000 ευρώ για παντρεμένους ενώ με κάθε παιδί υπάρχει προσαύξηση 3.000 ευρώ.

Τέλος, οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εντός του Νοεμβρίου, όταν και αναμένεται να είναι ανοιχτή και διαθέσιμη η ανάλογη πλατφόρμα.

Τα κριτήρια και τα ποσά για το επίδομα θέρμανσης:

– Άγαμοι: Έως 16.000 € (από 14.000 €)

– Έγγαμοι χωρίς παιδιά: Έως 24.000 € (από 20.000 €)

– Με 1 παιδί: 27.000 € (από 23.000 €)

– Με 2 παιδιά: 30.000 € (από 26.000 €)

– Επιπλέον παιδί: + 3.000 €

– Μονογονεϊκές: Έως 27.000 € συν 3.000 €/παιδί

Ακίνητη περιουσία:

Άγαμοι: 180.000 €

Έγγαμοι: 300.000 €

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega για το επίδομα:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πόσα χρήματα θα εισπράξουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.