ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Νέα ευκαιρία για αιτήσεις για χιλιάδες νοικοκυριά – Ποιοι μπορούν να λάβουν έως 1.600 ευρώ

Την ευκαιρία να λάβουν επίδομα θέρμανσης έως 1.600 ευρώ έχουν τα νοικοκυριά που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν αίτηση έως τις 9 Δεκεμβρίου 2022.
Επίδομα θέρμανσης: Νέα ευκαιρία για αιτήσεις για χιλιάδες νοικοκυριά – Ποιοι μπορούν να λάβουν έως 1.600 ευρώ

Μια νέα, δεύτερη ευκαιρία έχουν χιλιάδες νοικοκυριά για να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Την ώρα που η κρατική ενίσχυση δεν αρκεί για θέρμανση ούτε ενός μήνα στα σχολεία, η κατάσταση είναι ουσιαστικά ανάλογη και στα σπίτια, με ορισμένα ρεπορτάζ εξαθλίωσης να προτείνουν ηλεκτρικές κουβέρτες και κουκούτσια από ροδάκινα! 

Έτσι λοιπόν οι πολίτες καλούνται να τα βγάλουν πέρα, με το υπουργείο Οικονομικών να δίνει παράταση στη διαδικασία, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να ελεγχθεί εάν μπορούν να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της επιδότησης.

Βάσει υπουργικής απόφασης όσα φυσικά πρόσωπα δεν έχουν υποβάλει αίτηση μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2022, μπορούν να την υποβάλουν μέχρι και την 13η Ιανουαρίου 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση η τροποποίηση γίνεται λόγω της ανάγκης χορήγησης επιδόματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες καταναλωτών πετρελαίου θέρμανσης εσωτερικής καύσης (DIESEL), φωτιστικού πετρελαίου (μπλε κηροζίνης), φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας (πέλετ) και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης. Σημειώνεται ότι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί 1,146 εκατ. αιτήσεις.

Οι δόσεις

Η επόμενη δόση του επιδόματος θέρμανσης έχει προγραμματιστεί ως το τέλος Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Η τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Επίδομα θέρμανσης: Νέα ευκαιρία για αιτήσεις για χιλιάδες νοικοκυριά – Ποιοι μπορούν να λάβουν έως 1.600 ευρώ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Νέα ευκαιρία για αιτήσεις για χιλιάδες νοικοκυριά – Ποιοι μπορούν να λάβουν έως 1.600 ευρώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.