ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης – πολυκατοικίες: Προσοχή στα δικαιολογητικά και στο ΑΦΜ

Διαβάστε πληροφορίες για το επίδομα θέρμανσης που προγραμματίζεται να καταβληθεί στους δικαιούχους στις αρχές Δεκεμβρίου
Επίδομα θέρμανσης – πολυκατοικίες: Προσοχή στα δικαιολογητικά και στο ΑΦΜ

Επίδομα θέρμανσης σε πολυκατοικία: Ένα χρηστικό άρθρο προς όλους όσοι ενδιαφέρονται για να υποβάλουν την αίτηση στο mythermansi της ΑΑΔΕ.

Χρειάζεται προσοχή κατά τη σχετική διαδικασία στα δικαιολογητικά και το ΑΦΜ, όπως θα δούμε παρακάτω.

Πρώτα απ’ όλα να θυμίσουμε πώς γίνεται να υποβάλει κανείς την αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στο myΘέρμανση, επιλέγουν την εφαρμογή τα παραστατικά μου και καταχωρίζουν τις αγορές τους.

Χρειάζεται το ποσό/αξία της συναλλαγής, η απόδειξη αγοράς ειδών καυσίμων, ο ΑΦΜ και η επωνυμία της επιχείρησης.

Αν οι δικαιούχοι καταβάλλουν τη δαπάνη θέρμανσης μέσω κοινοχρήστων, τότε έχουν κι άλλη… δουλίτσα.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να καταχωρίσουν αριθμό απόδειξης εξόφλησης κοινοχρήστων (εναλλακτικά αριθμό που φέρει το ειδοποιητήριο πληρωμής αυτών), ΑΦΜ διαχειριστή (ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισής της) και ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαχειριστής ή αριθμός κοινόχρηστης παροχής ρεύματος (μετρητής) στην πολυκατοικία, γίνεται η εξής διαδικασία.

Οι ένοικοι/ιδιοκτήτες θα πρέπει να συμφωνήσουν ποιος θα αναλάβει τον ρόλο του διαχειριστή, ώστε να δημιουργήσει μέσω της πλατφόρμας το προφίλ με τα διαμερίσματα, τα χιλιοστά θέρμανσης κ.λπ.

Αν δεν υπάρχει κοινόχρηστη παροχή ρεύματος, θα πρέπει να συμφωνηθεί με όλους τους ενοίκους/ιδιοκτήτες, ποιού ο αριθμός παροχής ρεύματος (συνήθως του διαχειριστή/εκπροσώπου) θα μετατραπεί σε κοινόχρηστη παροχή.

Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας.

Επομένως, θα πρέπει οι ένοικοι/ιδιοκτήτες να συμφωνήσουν σε μία κατανομή που θα ισχύει για όλο το χρόνο.

Η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες, ενώ η πίστωση των ποσών στους δικαιούχους προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου.

Μεγάλη προσοχή στο παρακάτω!

Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί ΑΦΜ για την πολυκατοικία και θέλετε τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης να εκδίδονται σε αυτόν, θα πρέπει να ορίσετε τον ΑΦΜ πολυκατοικίας στα προφίλ, επιλέγοντας τον σχετικό σύνδεσμο «Ορισμός ΑΦΜ».

Στη συνέχεια ο ΑΦΜ πολυκατοικίας δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε να διαγραφεί.

Ακόμη και στην περίπτωση που έχει οριστεί ΑΦΜ πολυκατοικίας, στις αιτήσεις των ενοίκων θα αναγράφεται ο ΑΦΜ διαχειριστή/εκπροσώπου.

Δείτε ρεπορτάζ για το επίδομα θέρμανσης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης – πολυκατοικίες: Προσοχή στα δικαιολογητικά και στο ΑΦΜ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.