ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πώς κάνετε αίτηση – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Ώρα για επίδομα θέρμανσης - Οι δικαιούχοι, τα ποσά και πότε καταβάλλονται τα χρήματα.
Επίδομα θέρμανσης: Πώς κάνετε αίτηση – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα στο πολυαναμενόμενο επίδομα θέρμανσης του οποίου η καταβολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του Απριλίου της επόμενης χρονιάς.

Την ώρα που δελτία ειδήσεων προτείνουν ηλεκτρικές κουβέρτες και κουκούτσια από ροδάκινα για να βγάλουν οι Έλληνες πολίτες το χειμώνα, το επίδομα θέρμανσης κρίνεται αναγκαίο, έστω και αν δε μοιάζει αρκετό να «ανακουφίσει» τα νοικοκυριά από έναν πολύ δύσκολο οικονομικά χειμώνα.

Το πρόγραμμα ανέρχεται σε προϋπολογισμό στα 500 εκατ. ευρώ και θα δίνει επιδότηση 25 λεπτά το λίτρο, ενώ ανοικτό παραμένει αν θα δοθεί παράταση, κάτι που θα εξαρτηθεί και θα μελετηθεί από τα αρμόδια υπουργεία, με βάση τις καιρικές συνθήκες.

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

  • Το όριο εισοδήματος ανέρχεται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο.
  • Σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.
  • Τα περιουσιακά κριτήρια, αυξάνεται πιθανότητα στις 200.000 ευρώ αντικειμενική αξία για τον άγαμο, ενώ θα παραμείνει στις 300.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τους έγγαμους.
  • Στην περίπτωση όμως που κάποιος θελήσει να λάβει το διπλάσιο ποσό, τότε το κριτήριο είναι 14.000 ευρώ για τον άγαμο και 20.000 ευρώ για τον έγγαμο.

Πως και πότε κάνουμε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης;

Όλα θα γίνουν μέσω του gov.gr. Από την υπηρεσία θα κάνετε αίτηση επιδόματος θέρμανσης, ή θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα όπως φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα – πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Πότε θα μπουν τα χρήματα

Η πρώτη δόση, που θα αφορά του παλαιούς δικαιούχους, θα χορηγηθεί περίπου στις 10 Δεκεμβρίου και αφού έχει προηγηθεί η υποβολή της σχετικής αίτησης στο myθέρμανση έως το τέλος Νοεμβρίου.

Θα ακολουθήσει η πληρωμή των νέων δικαιούχων που θα υποβάλλουν αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου και η πληρωμή θα γίνει στο τέλος του ίδιου μήνα.

Επίδομα θέρμανσης: Πώς κάνετε αίτηση – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Πώς κάνετε αίτηση – Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.