ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές – Αυτοί δικαιούνται 1.600 ευρώ

Όλα τα δεδομένα σχετικά με το επίδομα θέρμανσης - Πώς και μέχρι πότε κάνετε αίτηση, ποιοι δικαιούνται 1.600 ευρώ.
Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές – Αυτοί δικαιούνται 1.600 ευρώ

Την ώρα που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια «στραγγαλίζουν» τα νοικοκυριά, εκείνα καλούνται να βγάλουν πέρα τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται με το πενιχρό επίδομα θέρμανσης.

Αφήνοντας λοιπόν στην άκρη την πρόταση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για… μείωση της θερμοκρασίας στη θέρμανση, σαν μέτρο εξοικονόμησης ενέργειας, οι Έλληνες πολίτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο.

Έτσι λοιπόν, η η ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ , MyΘερμανση, είναι ανοιχτή και οι υποψήφιοι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, η πρώτη πληρωμή για τους παλαιούς δικαιούχους αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Οι πληρωμές, σύμφωνα με την ΚΥΑ θα γίνουν σε τρεις φάσεις ως εξής:

  • Έως την 21η Δεκεμβρίου 2022 για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2022, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 9η Δεκεμβρίου 2022.
  • Έως την 28η Φεβρουαρίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023.
  • Έως την 28η Απριλίου 2023 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2023.

Επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι

Φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης
  • ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)
  • ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα
  • ή βιομάζα (πέλετ)
  • ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης
  • Όπως προκύπτει από την υπουργική απόφαση το ελάχιστο ύψος επιδόματος ανέρχεται σε 100 ευρώ και μέγιστο σε 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, ενώ για νέους δικαιούχους και όσους δεν χρησιμοποιήσουν φέτος φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές – Αυτοί δικαιούνται 1.600 ευρώ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.