ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Προσπάθεια να δοθεί νωρίτερα – Τι γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, είπε πως θα καλύψουν μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων της ΔΕΗ, ενώ κάνουν προσπάθεια να δοθεί πιο γρήγορα το επίδομα θέρμανσης.
Επίδομα θέρμανσης: Προσπάθεια να δοθεί νωρίτερα – Τι γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την προσπάθεια να δοθεί νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης και για το τι γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ακρίβεια έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση της και στην Ελλάδα με τα νοικοκυριά να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να περιμένουν μεταξύ άλλων το επίδομα θέρμανσης.

Ο Γιάννης Οικονόμου που είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για τις κινήσεις που σκέφτεται να κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα τόνισε πως θα μπορούν οι πολίτες να το πληρώσουν σε δόσεις. Επίσης έκανε γνωστό πως θα διπλασιαστεί το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Επίσης σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ως το 2023, ενώ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο η προκαταβολή φόρου.

Πιο συγκεκριμένα για την ΔΕΗ τόνισε πως σκεφτήκανε να καλύψουν το 80% όσον αφορά τις ανατιμήσεις για όλους από τις 300 μέχρι τις 600 κιλοβατώρες. Έτσι ώστε να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.

Επίσης πως δίνουν την ευκαιρία να πληρώσει ο κόσμος τον λογαριασμό για την ΔΕΗ σε δόσεις, ώστε να του είναι πιο εύκολο να βρει τα χρήματα.

Για τον διπλασιασμό του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης πρόσθεσε πως προχωρούν σ’ αυτό το μέτρο γιατί η οικονομία αποδίδει και τους δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Όσον αφορά το το επίδομα θέρμανσης γνωστοποίησε πως κάνουν προσπάθεια να δοθεί πιο γρήγορα. Όμως ο κόσμος θα πρέπει να κάνει έγκαιρα τις αιτήσεις του στην σχετική πλατφόρμα.

Ήδη μπορεί περισσότερος κόσμος να πάρει το επίδομα επειδή ανέβηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος είπε πως υπάρχει η πιθανότητα να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πριν από το 2023. Ενώ με την ανακοίνωση του προϋπολογισμού για το 2022, θα γνωστοποιηθεί πόσο θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα θέρμανσης: Προσπάθεια να δοθεί νωρίτερα – Τι γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.