Επίδομα ΟΑΕΔ με 29.04 αλλά και έξτρα άδεια άνευ αποδοχών δικαιούνται οι εργαζόμενοι μαθητές, σπουδαστές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, είπε πως θα καλύψουν μεγάλο μέρος των ανατιμήσεων της ΔΕΗ, ενώ κάνουν προσπάθεια να δοθεί πιο γρήγορα το επίδομα θέρμανσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την προσπάθεια να δοθεί νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης και για το τι γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ακρίβεια έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση της και στην Ελλάδα με τα νοικοκυριά να δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να περιμένουν μεταξύ άλλων το επίδομα θέρμανσης.

Ο Γιάννης Οικονόμου που είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για τις κινήσεις που σκέφτεται να κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα τόνισε πως θα μπορούν οι πολίτες να το πληρώσουν σε δόσεις. Επίσης έκανε γνωστό πως θα διπλασιαστεί το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Επίσης σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθεί η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ως το 2023, ενώ θα μειωθεί ακόμα περισσότερο η προκαταβολή φόρου.

Πιο συγκεκριμένα για την ΔΕΗ τόνισε πως σκεφτήκανε να καλύψουν το 80% όσον αφορά τις ανατιμήσεις για όλους από τις 300 μέχρι τις 600 κιλοβατώρες. Έτσι ώστε να μην μείνει κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα.

Επίσης πως δίνουν την ευκαιρία να πληρώσει ο κόσμος τον λογαριασμό για την ΔΕΗ σε δόσεις, ώστε να του είναι πιο εύκολο να βρει τα χρήματα.

Για τον διπλασιασμό του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης πρόσθεσε πως προχωρούν σ’ αυτό το μέτρο γιατί η οικονομία αποδίδει και τους δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Όσον αφορά το το επίδομα θέρμανσης γνωστοποίησε πως κάνουν προσπάθεια να δοθεί πιο γρήγορα. Όμως ο κόσμος θα πρέπει να κάνει έγκαιρα τις αιτήσεις του στην σχετική πλατφόρμα.

Ήδη μπορεί περισσότερος κόσμος να πάρει το επίδομα επειδή ανέβηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος είπε πως υπάρχει η πιθανότητα να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πριν από το 2023. Ενώ με την ανακοίνωση του προϋπολογισμού για το 2022, θα γνωστοποιηθεί πόσο θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ.