ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίδομα βενζίνης: Δε δίνεται το μπόνους σε κινητά χωρίς NFC – Πάνω από 200.000 αιτήσεις για το fuel pass

Προσοχή χρειάζεται από τους δικαιούχους που κάνουν αίτηση για λήψη του επιδόματος μέσω ηλεκτρονικού πορτοφολιού.
Επίδομα βενζίνης: Δε δίνεται το μπόνους σε κινητά χωρίς NFC – Πάνω από 200.000 αιτήσεις για το fuel pass

Η πλατφόρμα του vouchers.gov.gr στην οποία γίνονται οι αιτήσεις για το επίδομα βενζίνης άνοιξε χτες Τρίτη του Πάσχα (26/4) με τις αιτήσεις να είναι ήδη πάνω από 200.000 για το fuel pass.

Τη χτεσινή ημέρα δικαίωμα για αίτηση είχαν οι πολίτες οι οποίοι έχουν λήγοντα αριθμό στο ΑΦΜ τους 0, 1 και 2 (παρότι αρχικά λεγόταν ότι θα είναι για πολίτες μόνο με 0 και 1). Σήμερα, Τετάρτη (27/4) και οι πολίτες με λήγοντα αριθμό 3,4 και 5 μπορούν να ξεκινήσουν να κάνουν τις αιτήσεις τους μαζί με τους προαναφερθέντες.

Οι αιτήσεις συνεχίζοντας επιτυχώς ωστόσο μεγάλη προσοχή χρειάζεται για όσους δικαιούχους επιλέξουν να πάρουν το επίδομα βενζίνης μέσω του ηλεκτρονικού πορτοφολιού το οποίο δίνει 5 ευρώ μπόνους.

Συγκεκριμένα, απαραίτητο για την καταβολή των 5 ευρώ μπόνους κρίνεται η ύπαρξη της τεχνολογίας NFC στα κινητά διαφορετικά οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιλέξουν διαφορετικό τρόπο για να γίνει η καταβολή του ποσού χωρίς να έχει μαζί το μπόνους των 5 ευρώ.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα, η οποία χρησιμοποιείται σαν κανονική κάρτα σε όλα τα πρατήρια μέσω του POS, απαιτεί την ύπαρξη του NFC.

Επίδομα βενζίνης: Τι είναι το NFC και πως μπορείτε να δείτε αν το έχετε

Το NFC είναι μία τεχνολογία στα κινητά νέας γενιάς η οποία επιτρέπει την επικοινωνία του κινητού ασύρματα με άλλες συσκευές. Έτσι γίνονται ανέπαφα και πληρωμές σε POS με το απλό πέρασμα του κινητού σας (η απόσταση πρέπει να είναι πολύ μικρή) όπως θα γινόταν με κάρτα.

Τα νεότερα κινητά είναι πλέον κατά κύριο λόγο εξοπλισμένα με την παραπάνω δυνατότητα. Τα περισσότερα smartphones όλων των μεγάλων κατασκευαστικών έχουν NFC.

Για τα iphone, κάθε μοντέλο που κυκλοφόρησε μετά το 2014 και το μοντέλο του iphone 5s διαθέτει τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Στα κινητά android μέχρι και πριν 2 χρόνια η συγκεκριμένη λειτουργία δεν υποστηριζόταν στα περισσότερα κινητά.

Για να ελέγξετε αν το κινητό σας υποστηρίζει NFC, ανοίξτε τις ρυθμίσεις στο κινητό σας και γράψτε στις ρυθμίσεις αναζήτησης «NFC». Αν υπάρχει θα σας εμφανιστεί και τότε μπορείτε να το πατήσετε για ενεργοποίηση.

Fuel Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης – Προϋποθέσεις και Δικαιούχοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επίδομα βενζίνης: Δε δίνεται το μπόνους σε κινητά χωρίς NFC – Πάνω από 200.000 αιτήσεις για το fuel pass», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις