ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδόματα: Τι συμβαίνει με Power Pass, Fuel Pass, Επιταγή ακρίβειας – Ποιο επίδομα δε θα δοθεί

Η συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος φέρνουν τα άνω κάτω στα επιδόματα από το Φθινόπωρο.
Επιδόματα: Τι συμβαίνει με Power Pass, Fuel Pass, Επιταγή ακρίβειας – Ποιο επίδομα δε θα δοθεί

Σε διαδικασία αναθεώρησης μπαίνουν τα επιδόματα των Fuel Pass, Power Pass και της επιταγής ακρίβειας καθώς οι ανακοινώσεις των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος για τις τιμές που θα επικρατήσουν από Σεπτέμβριο σοκάρουν.

Οι παρεμβάσεις για την βοήθεια των πολιτών κόντρα στο μεγάλο κύμα ακρίβειας θα συνεχιστούν ωστόσο τα περιθώρια φαίνεται πως στενεύουν και οι νέες επιδοτήσεις θα δοθούν εκεί που κρίνεται ότι χρειάζεται περισσότερο.

Τι σημαίνει όμως αυτό για Fuel Pass, Power Pass και επιταγή ακρίβειας ;

Επιδόματα: Προχωράει η επιταγή ακρίβειας

Η επιταγή ακρίβειας είναι το επίδομα το οποίο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσει κανονικά ενώ θα υπάρχει μία ανατροπή για τους δικαιούχους.

Κρίνεται ότι οι πολίτες προσπαθούν να καλύψουν σημαντικές ανάγκες με τα χρήματα που τους δίνονται και έτσι αναμένεται να δοθεί ένα ποσό, κλιμακωτά και με εισοδηματικά κριτήρια όπως είχε γίνει το Πάσχα.

Οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, άτομα με αναπηρία, χαμηλοσυνταξιούχοι, ανασφάλιστοι υπερήλικες, βρίσκονται σε προτεραιότητα για την Κυβέρνηση με πιθανότερη ημερομηνία καταβολής του ποσού να είναι μέσα στον Οκτώβριο.

Fuel Pass 3: Κρίνεται μέσα στον Σεπτέμβρη αν θα προχωρήσει

Το τρίτο επίδομα βενζίνης, Fuel Pass 3, είναι αυτή τη στιγμή ένας δύσκολος γρίφος για τους αναλυτές οι οποίοι τονίζουν ότι μέσα στον Σεπτέμβριο θα φανεί αν θα προχωρήσει.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας τρίτης έκτακτης επιδότησης για τα καύσιμα. Αυτό όμως θα γίνει μόνο εαν ακριβύνουν κι άλλο οι τιμές των καυσίμων.

Με τη σειρά του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως με το πέρας του Fuel Pass 2 μέσα στον Σεπτέμβριο θα κριθεί τι ακριβώς θα γίνει.

Παγώνει το Power Pass

Αυτή τη στιγμή το πιο δύσκολο επίδομα για να επαναληφθεί είναι το επίδομα ρεύματος, Power Pass.

Η κρατική επιδότηση αναμένεται να επαναφέρει τα τιμολόγια σε φυσιολογικά επίπεδα και έτσι το επίδομα ρεύματος δεν επείγει για χορήγηση σε πρώτη φάση.

Ωστόσο ανάλογα με τα τιμολόγια που θα εκδοθούν μέσα στο Φθινόπωρο το μέτρο αναμένεται να επανεξεταστεί και να δοθεί το επίδομα σε δεύτερη φάση.

Οι ανακοινώσεις με όλες τις λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην ΔΕΘ το διήμερο 10 με 11 Σεπτεμβρίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Κώστας Σκρέκας: Προετοιμασία για ενεργειακή λιτότητα – Να κάνουμε εξοικονόμηση όπως η Γερμανία!

Καράβια: Κίνδυνος τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Αυτός είναι ο λόγος

Ελληνοτουρκικά – Όλες οι ειδήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιδόματα: Τι συμβαίνει με Power Pass, Fuel Pass, Επιταγή ακρίβειας – Ποιο επίδομα δε θα δοθεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.