ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση ρεύματος: Αυτές είναι οι τρείς κλίμακες που εξετάζει η κυβέρνηση

Ποιο είναι και τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για στήριξη των νοικοκυριών.
Επιδότηση ρεύματος: Αυτές είναι οι τρείς κλίμακες που εξετάζει η κυβέρνηση

Επιδότηση ρεύματος: Ο χειμώνας πλησιάζει και σύμφωνα με τα όσα λένε στην Κυβέρνηση προβλέπεται πολύ δύσκολος και με αφορμή το γεγονός αυτό ετοιμάζονται μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών για την ενεργειακή κρίση.

Οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος θα είναι κλιμακωτές, ενώ προβλέπεται εξτρά μπόνους σε όσους μειώσουν την κατανάλωση κατά 15% από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών και Ενέργειας και θα αντικαταστήσει τις οριζόντιες επιδοτήσεις.

Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει τρεις κλίμακες κατανάλωσης, στις οποίες θα γίνονται οι επιδοτήσεις των λογαριασμών και θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τη σύνθεση των νοικοκυριών.

Το πρώτο επίπεδο θα αφορά χαμηλές καταναλώσεις, από 229 kWh έως 300 kWh και θα λαμβάνει πλήρη ή ενισχυμένη επιδότηση.

Αμέσως μετά, ακολουθούν δύο επίπεδα καταναλώσεων όπου θα εφαρμόζεται όλο και χαμηλότερο ποσοστό επιδότησης. Συγκεκριμένα, όσο αυξάνεται η κλίμακα της κατανάλωσης, τόσο θα μειώνεται η επιδότηση.

Το σχέδιο βέβαια είναι υπό επεξεργασία και τίποτα δεν είναι οριστικό. Δεν αποκλείεται το όριο της πρώτης κλίμακας να είναι υψηλότερο. Πέρυσι τον χειμώνα το πλαφόν της επιδότησης είχε οριστεί στις 300 kWh, ωστόσο η επιπλέον κατανάλωση δεν επιδοτήθηκε.

Επιδότηση ρεύματος: Τι γίνεται με το μπόνους

Το μπόνους στα νοικοκυριά για εξοικονόμηση ενέργειας εκτιμάται ότι θα συνδυαστεί με τη μείωση της κατανάλωσης κατά τις ώρες αιχμής. Μία από τις τρεις πρωτοβουλίες που ανακοίνωση η Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση, είναι η υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής. Στη χώρα μας όπως όλα δείχνουν θα είναι στα διαστήματα 13:00-16:00 και 20:00-22:00, αλλά σε υποχρεωτική βάση αφού θα ισχύσει η τήρηση μόνο για τη βιομηχανία.

Τα νοικοκυριά δεν θα υποχρεωθούν να συμβάλλουν σε αυτό, αλλά θα ενθαρρυνθούν προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση με επιδότήσης. Για αυτό το γεγονός ετοιμάζεται καμπάνια ενημέρωσης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιδότηση ρεύματος: Αυτές είναι οι τρείς κλίμακες που εξετάζει η κυβέρνηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.