ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης: Ανατροπή στο πώς θα γίνει φέτος!

Έρχεται ανατροπή για το πώς θα δοθεί φέτος το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης!
Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης: Ανατροπή στο πώς θα γίνει φέτος!

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί, όσον αφορά το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, που θα δοθεί φέτος.

Η κατάσταση με τις αυξήσεις έχει ξεφύγει για τα καλά και οι… καλές προβλέψεις, θέλουν το πετρέλαιο να κάνει εκκίνηση τον Οκτώβριο που θα αρχίσει η διάθεση του, από το 1,50 ευρώ το λίτρο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, αφού το μεγάλο… βάρος έχει πέσει από την κυβέρνηση στους λογαριασμούς του ρεύματος, προκειμένου να μην εκτοξευτούν περαιτέρω τον χειμώνα, κάτι που σίγουρα μπορεί να πει κανείς ότι είναι απίθανο.

Ήδη οι περισσότεροι πάροχοι έχουν αποκαλύψεις τις τιμές τους και πραγματικά μόνο για το μήνα Σεπτέμβριο «ζαλίζουν» για τα καλά.

Έτσι, το πετρέλαιο έχει μπει σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο εξετάζονται τρόπο για να αποφευχθεί όσο γίνεται η αύξηση του και να υπάρξει ακόμα και μείωση στην τιμή του.

Προβλέπεται λοιπόν να γίνει αύξηση στο επίδομα θέρμανσης, κάτι που ανέφερε και ο Γιάννης Οικονόμου που βρέθηκε καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

Συνδυαστικά, θα μπορούσε να επιδοτηθεί και η τιμή, όπως στο πετρέλαιο κίνησης κατά 15 λεπτά, μέσα από το Fuel Pass, προκειμένου να στηριχτούν τα νοικοκυριά.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το αν ο πολίτης θα πρέπει πρώτα να πληρώνει όλη την παραγγελία από την τσέπη του και έπειτα να λαμβάνει το ποσό που δικαιούται.

Ακόμα δεν έχουν… κλειδώσει οι λύσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι προβλέπεται αρκετά δύσκολο χειμώνας, με την κυβέρνηση να πρέπει να βιαστεί και να πάρει αποφάσεις.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης: Ανατροπή στο πώς θα γίνει φέτος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.