ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδότηση στο ρεύμα: Αυτό είναι το λάθος στο μπόνους χαμηλής κατανάλωσης

Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση, τόσο πιο μεγάλη επιδότηση - Ποιες είναι οι δυσκολίες στην εφαρμογή.
Επιδότηση στο ρεύμα: Αυτό είναι το λάθος στο μπόνους χαμηλής κατανάλωσης

Επιδότηση στο ρεύμα: Την ώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη αδυνατούν να πληρώσουν για την ηλεκτροδότηση του σπιτιού τους, η επιχείρηση χαμηλώστε τα… φώτα συνεχίζεται στην Ελλάδα.

Όπως έχετε διαβάσει ήδη μέσα από το Sportime, υπάρχει ένα κριτήριο που θα ανατρέψει τα πάντα στην επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος, η οποία θα έχει στο επίκεντρο την κινητροδότηση για μείωση της κατανάλωσης.

Η επιδότηση λοιπόν θα γίνει πλέον κλιμακωτή, ώστε να μειώνεται όσο πιο αυξημένη είναι η κατανάλωση και, με αυτό τον τρόπο, να αποτελέσει κίνητρο για περιορισμό της ζήτησης.

Επομένως, η «φόρμουλα» που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι ο καθορισμός κλιμάκων κατανάλωσης, με προοδευτικό περιορισμό της ενίσχυσης.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι αν η κατανάλωση ενός νοικοκυριού ή μικρής επιχείρησης είναι μικρότερη από την πρώτη κλίμακα, τότε για όλες τις κιλοβατώρες που θα «κάψει» θα λάβει το μέγιστο της επιδότησης.

Αν ξεπερνά την πρώτη κλίμακα, τότε για τις κιλοβατώρες που υπερβαίνουν το όριο της πρώτης βαθμίδας θα λάβει την αμέσως επόμενη, μικρότερη ενίσχυση κ.οκ.

Φυσικά, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στην εφαρμογή του, όπως για παράδειγμα τι γίνεται εάν έχουν αυξηθεί τα μέλη της οικογένειας, ή αν για κάποιους λόγους αυτά παραμένουν περισσότερες ώρες στο σπίτι, ή αν έχουν αλλάξει σπίτι.

Όλα αυτά και ακόμη περισσότερα μπαίνουν σε μία ζυγαριά και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες και θα ανακοινωθούν στο τέλος του μήνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιδότηση στο ρεύμα: Αυτό είναι το λάθος στο μπόνους χαμηλής κατανάλωσης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.