ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικίνδυνοι αερόσακοι: Τι γίνεται με πασίγνωστη εταιρεία – Πόσο κινδυνεύουμε

Οι αερόσακοι της Takata στο επίκεντρο. Ευθύνονται για δεκάδες θανάτους και εκατοντάδες τραυματισμούς!
Επικίνδυνοι αερόσακοι: Τι γίνεται με πασίγνωστη εταιρεία – Πόσο κινδυνεύουμε

Έρευνα σε 1.384 μοντέλα αυτοκινήτων περισσότερων από 20 εταιρειών για ενδεχόμενη δυσλειτουργία διεξάγουν οι αμερικανικές αρχές. Στο επίκεντρο οι αερόσακοι της εταιρείας Takata.

Μέχρι και το ενδεχόμενο οι αερόσακοι να εκραγούν αναίτια και να τραυματίσουν τους επιβάτες εξετάζει η Αρχή Οδικής Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) των ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη προκύψει εκατοντάδες τέτοια περιστατικά των αερόσακων της Takata, που οδήγησαν στον θάνατο 28 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 400.

Τα περισσότερα περιστατικά έλαβαν χώρα στην Αμερική ενώ ένας θάνατος έχει σημειωθεί στη Μαλαισία.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχουν ανακληθεί από την Takata περισσότεροι από 100 εκατομμύρια αερόσακοι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάκληση συστημάτων ασφαλείας της ιστορίας.

Όπως αναφέρει το carandmotor.gr με την Takata, για την προμήθεια αερόσακων, συνεργάζονται σχεδόν όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου. Από την Toyota και τη General Μotors μέχρι τους ομίλους Daimler, BMW, Jaguar Land Rover και τις Tesla και Ferrari.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επικίνδυνοι αερόσακοι: Τι γίνεται με πασίγνωστη εταιρεία – Πόσο κινδυνεύουμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.