Επικουρικές συντάξεις: Καταβολή στις 9 Ιουλίου για τα αναδρομικά – Δικαιούχοι και ποσά


Sportime Team

Επικουρικές συντάξεις: Καταβολή στις 9 Ιουλίου για τα αναδρομικά – Δικαιούχοι και ποσά


Στις 9 Ιουλίου θα γίνει η πληρωμή για τα αναδρομικά, αντί για τον Οκτώβριο, για τις 250,000 επικουρικές συντάξεις που πήραν αυτό το μήνα αύξηση.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, αφού γίνει στις 2 Ιουλίου η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων, θα ακολουθήσει στις 9 Ιουλίου και η καταβολή των αναδρομικών 8 μηνών.

Όσον αφορά τις νέες κύριες συντάξεις, με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, τόνισε πως θα καταβληθούν το Σεπτέμβριο, ενώ τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων θα δοθούν τον Οκτώβριο 2020.

Ειδικότερα οι συνταξιούχοι που είδαν αύξηση στη μηνιαία επικουρική τους θα τους καταβληθεί εφάπαξ ποσό 8πλάσιο της διαφοράς που διαπίστωσαν.

Για παράδειγμα :

– Συνταξιούχος του ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ πρώην εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα που έλαβε αύξηση 108 ευρώ μικτά δικαιούται εφάπαξ ποσό αναδρομικών 864 ευρώ μεικτά.

-Συνταξιούχος ναυτικός του πρώην ΚΕΑΝ έλαβε αύξηση 151 ευρώ δικαιούται εφάπαξ ποσό αναδρομικών 1.208 ευρώ μεικτά.

-Συνταξιούχος μηχανικός του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ που έλαβε αύξηση 12 ευρώ μεικτά δικαιούται εφάπαξ ποσό αναδρομικών 96 ευρώ μεικτά.

Να σημειωθεί ότι τα 21 Ταμεία που αφορούν οι επιστροφές υπάρχουν και αναδρομικά που φτάνουν σε μέσο όρο στα 1.894 ευρώ στα ταμεία των τραπεζών.

Έτσι αναδρομικά θα πάρουν όσοι είδαν την αυξημένη επικουρική σύνταξη στις 2 Ιουνίου, δηλαδή 250.000 συνταξιούχοι που είχαν άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ.

Τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η μεσοσταθμική αύξηση που δόθηκε στις 2 Ιουνίου φτάνει στα 99,57 ευρώ το μήνα μεικτά. Σε απόλυτους αριθμούς δείτε τα ποσά που θα λάβουν συνταξιούχοι:

– τραπεζουπάλληλοι των πρ. Τραπεζών Πίστεως και Εμπορικής και πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του τ. ΟΑΕΕ – πήραν κοντά στα 200 ευρώ μεικτά θα πάρουν συνολικά 1.600 ευρώ

– ναυτικοί του τ. ΚΕΑΝ και ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες του τ. ΤΕΑΥΝΤΠ – πήραν κοντά στα 150 ευρώ μεικτά θα πάρουν 1.200 ευρώ

– εμπορουπάλληλοι και δικηγόροι – κοντά στα 130 ευρώ μεικτά θα πάρουν 1.040 ευρώ

– μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ), συμβολαιογράφοι και τραπεζουπάλληλοι της πρ. ΕΤΒΑ – πήραν κοντά στα 100 ευρώ μεικτά θα πάρουν αναδρομικά 800 ευρώ

– εργαζόμενοι σε εταιρείες Οινοπνευματοποιίας και Ζυθοποιίας, Δημοτικοί Υπάλληλοι, Προσωπικό Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων – 50 έως 100 ευρώ μεικτά θα πάρουν 400-800 ευρώ

– Δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά Ταμεία, τραπεζουπάλληλοι της πρ. Αγροτικής Τράπεζας, μηχανικοί, εργαζόμενοι του ΟΤΕ, Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τεχνικοί Τύπου – έως 50 ευρώ μεικτά θα πάρουν αναδρομικά 400 ευρώ.

 


Sportime Extras