ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Επιλεκτικοί» με το Φαγητό ή Κάτι Περισσότερο; Έξυπνες Πρακτικές για Ήρεμα Γεύματα

Το βιβλίο που έχει βοηθήσει πολλά παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο να αυξήσουν τις επιλογές τους στα γεύματα κυκλοφορεί στην Ελλάδα.
«Επιλεκτικοί» με το Φαγητό ή Κάτι Περισσότερο; Έξυπνες Πρακτικές για Ήρεμα Γεύματα

Οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών και το φαγητό που τρώνε αλλά και δεν τρώνε είναι κάτι που απασχολεί χιλιάδες γονείς και ειδικούς.

Πως οι ακρίδες μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς και τους επαγγελματίες σίτισης να μάθουν στα παιδιά με επιλεκτική σίτιση την εισαγωγή νέων φαγητών;

H Marsha Dunn Klein, μια παγκοσμίους φήμης θεραπεύτρια που ειδικεύεται σε θέματα σίτισης, παραθέτει την απάντηση της σε αυτό το βιβλίο – υπογραμμίζοντας πως συνήθως τα παιδιά με επιλεκτική σίτιση δεν απολαμβάνουν τις αισθητηριακές πτυχές των νέων τροφίμων. Στην προσπάθεια της να τους παρέχει βοήθεια, αναρωτιέται και απαντάει τι είναι αυτό που πρέπει να κάνετε για να τα βοηθήσετε αυτά τα παιδιά να δοκιμάσουν ένα νέο φαγητό.

Το βιβλίο της με τίτλο «Επιλεκτικοί με το Φαγητό ή Κάτι Περισσότερο; Έξυπνες Πρακτικές για Ήρεμα Γεύματα» θεωρείται ένα εξαιρετικό  εργαλείο για γονείς και ειδικούς.

Όπως γράφει και η ειδική στα θέματα σίτισης Shannon Goldwater στην κριτική της, πρόκειται για ένα «Έξυπνο βιβλίο με πρακτικές και λογικές πληροφορίες οι οποίες θα βοηθήσουν γονείς και ειδικούς θεραπευτές να δημιουργήσουν υγιεινά και απολαυστικά γεύματα με τα παιδιά τους και τους ασθενείς τους αντίστοιχα».

Τι θα μάθει κανείς από το βιβλίο

Η επισκόπηση του βιβλίου συγκεντρώνει τις κύριες χαρακτηριστικές γνώσεις που θα λάβει κάποιος μέσω του βιβλίου. Στην ερώτηση τι θα μάθουν όποιοι διαβάσουν το βιβλίο απαντάται:

  • Να βρείτε γαλήνη και απόλαυση κατά τη διάρκεια των γευμάτων.
  • Να βρείτε τρόπους για να βοηθήσετε τα παιδιά με επιλεκτική σίτιση να δοκιμάσουν άφοβα νέες τροφές.
  • Τρόπους απευαισθητοποίησης για τη δυσλειτουργία της αισθητηριακής επεξεργασίας των παιδιών.
  • Να βοηθήσετε τα παιδιά με επιλεκτική σίτιση να αναπτύξουν μια πιο θετική σχέση με το φαγητό.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα από την εταιρεία Talk the Talk CY. Η αγορά του στην Ελλάδα μπορεί να πραγματοποιηθεί από την σελίδα anxiouseaters.gr .

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Επιλεκτικοί» με το Φαγητό ή Κάτι Περισσότερο; Έξυπνες Πρακτικές για Ήρεμα Γεύματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.