ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμένει η Γιαμαρέλλου: «Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους»

Ο κορονοϊός συνεχίζει να υπάρχει στη χώρα μας. Με την λοιμωξιολόγο Ελένη Γιαμαρέλλου να επιμένει ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να κολλήσουμε τον ιό. Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας ΕΚΠΑ, δήλωσε ότι καλό είναι να χρησιμοποιούμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους. «Είναι τόσο εύκολο να την ‘αρπάξεις’. Δεν...
Επιμένει η Γιαμαρέλλου: «Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους»

Ο κορονοϊός συνεχίζει να υπάρχει στη χώρα μας.

Με την λοιμωξιολόγο Ελένη Γιαμαρέλλου να επιμένει ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να κολλήσουμε τον ιό.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας ΕΚΠΑ, δήλωσε ότι καλό είναι να χρησιμοποιούμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους.

«Είναι τόσο εύκολο να την ‘αρπάξεις’. Δεν ξέρεις ποιος είναι τριγύρω σου, υπάρχουν οι ασυμπτωματικοί φορείς».

Η λοιμωξιολόγος τόνισε ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ για όλους μας» και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να τηρούμε τα μέτρα, ειδικά αυτό της χρήσης μάσκας.

Για την καθολική χρήση μάσκας η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι εξαρτάται από το αν βρισκόμαστε σε χώρους με συνωστισμό.

«Λέμε ‘ναι’ για τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους αν προβλέπεται συνωστισμός. Να ευχηθούμε να μην χειροτερέψουν τα πράγματα και να χρειαστεί να τη φοράμε και στους εξωτερικούς χώρους».

Όσον αφορά την Αττική σημείωσε ότι εφόσον βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό καλό θα ήταν να φορούν οι πολίτες μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους.

«Πρέπει αν φοράμε σωστά τη μάσκα. Όχι μάσκες ασπίδες, δεν προστατεύουν».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιμένει η Γιαμαρέλλου: «Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.