ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμένει ο Κυρανάκης: «Γνωστός άγνωστος ο νεαρός με παραβατική συμπεριφορά»!

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας στο Mega δεν έδωσε σαφή απάντηση για το αν αυτό που έκανε συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων. 
Επιμένει ο Κυρανάκης: «Γνωστός άγνωστος ο νεαρός με παραβατική συμπεριφορά»!

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, υπεραμύνθηκε της επιλογής του, μη δίνοντας σαφή απάντηση για το αν αυτό που έκανε συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι αυτός που έδωσε στον αέρα τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε χθες στη Νέα Σμύρνη.

Όπως υποστήριξε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, το έκανε χωρίς να στέκεται στην ιδεολογία αυτού του πολίτη, αλλά στην παραβατική του συμπεριφορά.

Ο βουλευτής της ΝΔ, καταδίκασε την αστυνομική βία χαρακτηρίζοντας την υπέρμετρη στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του νεαρού στη Νέα Σμύρνη, δήλωσε υπέρ της χρήσης κάμερας σε κάθε αστυνομικό και έκανε λόγο για πολυετή προσπάθεια της Αριστεράς στην Ελλάδα να «δημιουργήσει ήρωες».

«Το ξεκίνημα της πολιτικής μου τοποθέτησης σήμερα το πρωί ήταν να καταδικάσω την επίθεση βίας. Μπορεί εγώ να προέρχομαι από συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο, μπορεί σε πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου να έχω στηρίξει το έργο της αστυνομίας, γιατί θεωρώ ότι η συνολική τους παρουσία είναι καλή, αλλά σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι ασκήθηκε υπέρμετρη βία. Αυτό είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο και δεν εκφράζει το σύνολο της αστυνομίας και γι αυτό καταδικάστηκε και από συναδέλφους του», σημείωσε αρχικά ο κ. Κυρανάκης.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την στάση της αστυνομίας, αλλά και για τις ΕΔΕ που ανοίγουν στην αστυνομία αλλά δεν μαθαίνουμε ποτέ την εξέλιξή τους, τόνισε:

«Μαθαίνουμε πολλές φορές για τις ένορκες διοικητικές εξετάσεις αλλά και τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες μπαίνουν οι αστυνομικοί. Και πολλές φορές βρίσκονται και αντιμέτωποι με αναρχικές ομάδες μέσα στο δικαστήριο οι οποίες στοχοποιούν τις οικογένειες τους, στοχοποιούν τα παιδιά τους και λοιπά και λοιπά.

Εγώ όμως δεν θέλω να σταθώ σε όλο αυτό. Θέλω να σταθώ στο ότι παρότι αυτός ο άνθρωπος είχε μια παραβατική συμπεριφορά, δεν άξιζε όπως και κανένας άλλος ανεξαρτήτως ιδεολογίας, παραβατική συμπεριφορά όταν δεν αποτελεί απειλή για τον αστυνομικό…», διευκρίνισε.

Αναφορικά στην δημοσιοποίηση των στοιχείων του πολίτη αλλά και την στοχοποίησή του ως άτομο που «ανήκει σε  μια συγκεκριμένη οργάνωση, την ταξική αντεπίθεση, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε ότι στην πρωινή του τοποθέτηση συνέχισε την εν λόγω φράση του, λέγοντας ότι «με την ιδιότητα αυτή εισέβαλε παρανόμως στο υπουργείο υγείας σε μία παρέμβαση…».

Προσπάθησε να εξηγήσει – όπως υποστήριξε – ότι «η εικόνα που διαμορφώθηκε χθες, ότι είναι ένας πολίτης ο οποίος απλά έκανε τη βόλτα του στη Νέα Σμύρνη είναι αναληθής, διότι όταν ένας άνθρωπος είναι γνωστός στην αστυνομία, είναι αυτός που λέτε στα κανάλια πολλές φορές οι ”γνωστοί άγνωστοι”, συνελήφθη μία φορά για παρέμβαση υπέρ του Κουφοντίνα στο υπουργείο υγείας, συμμετέχει σε αναρχική συλλογικότητα η οποία ξεκίνησε την επίθεση χθες σε κάποιους αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όλο αυτό διαμορφώνει μια διαφορετική εικόνα για τον τηλεθεατή για τον μέσο πολίτη για το τι πραγματικά χθες.».

«Εγώ επειδή γνωρίζω καλά την πλατεία της Νέας Σμύρνης, υπάρχουν όντως οικογένειες και μικρά τα οποία θέλουν να πάρουν ανάσες.  Χθες δεν έγινε αυτό. Χθες έγινε μία απόπειρα κάποιων να δημιουργήσουν ένταση διότι η αριστερά στην ελλάδα εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να δημιουργήσει ήρωες. Πώς γίνεται αυτό; μέσα από πορείες, μέσα από εντάσεις ,μέσα από ξύλο που..», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το πώς γίνεται να μην έχει υπήρξε ένα βίντεο με πολίτη να επιτίθεται στον αστυνομικό που τον προκαλεί…. ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι:

«Μπορεί να υπάρχει και να μην έχει δημοσιευθεί.». Πρόσθεσε μάλιστα ότι γι’ αυτό είναι υπέρ της κάμερας σε κάθε αστυνομικό.

«Για να γνωρίζει κάθε πολίτης και ο κάθε αστυνομικός ότι οι κινήσεις του καταγράφονται», τόνισε.

«Θα ήταν παράβαση αν από χθες δεν είχε αποτελέσει πρώτη είδηση το βίντεο που δείχνει όλα τα χαρακτηριστικά. Ο νόμος 4362 του 19′ είναι ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα εμείς το ψηφίσαμε. Η Νέα Δημοκρατία. Ο νόμος λοιπόν θέτει κάποιος κάποιους κανονισμούς για τους απλούς πολίτες των οποίων τα δεδομένα διαχειρίζονται χρησιμοποιούνται εκτίθενται και λοιπά. Εδώ δεν μιλάμε γι αυτό. Μιλάμε για ένα βίντεο το οποίο αξιοποιήθηκε από την ίδια αντιπολίτευση», ανέφερε ο Κυρανάκης.

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει η ιδεολογία του, με ενδιαφέρει αν έχει παραβατική συμπεριφορά. Με ρωτήσατε λοιπόν για το αν είναι παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων. Αν είναι παράβαση αυτό που έκανα εγώ, τότε είναι παράβαση και αυτό που κάνατε στο δελτίο σας. Δείξατε το πρόσωπο αυτού του ανθρώπου.

Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ένας απλός πολίτης είναι ένας άνθρωπος που ανήκει ανήκει σε μία ακτιβιστική, αντιεξουσιαστική ομάδα, με συγκεκριμένη δράση παραβατική, ο οποίος χθες συμμετείχε επίσης σε κάποια επεισόδια.

Δικαιολογεί αυτό τη βία που του ασκήθηκε; Όχι δεν την δικαιολογεί. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό», τόνισε αποφεύγοντας να απαντήσει στο πώς βοήθησε η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομέων του πολίτη, αλλά και πώς βρέθηκαν αυτά τα στοιχεία στη διάθεσή του.

Μάλιστα σημείωσε ότι από το πρωί έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.

Ερωτηθείς και πάλι αν η επιλογή του να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πολίτη με σαφή αναφορά στην ιδεολογία του συνιστά πολιτικό φακέλωμα, σημείωσε ότι «Πολιτικό Φακέλωμα δεχόμαστε εμείς, δεν είναι πολιτικό φακέλωμα να είναι δημόσια πληροφορία αν κάποιος έχει παραβατική συμπεριφορά για δημόσιες ενέργειες.».

Πρόσθεσε δε ο Κυρανάκης ότι: «Δεν μίλησα για ιδεολογία. Είναι ελεύθερος να πιστεύει σε ό,τι θέλει. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο να πιστεύει ότι θέλει, να’ ναι ακροαριστερός, ας πιστεύει ότι θέλει, τιμή του, να το λέει και να το υπερασπίζεται δημόσια ως προς την άποψη του. Άλλο η άποψη άλλο η παράβαση του νόμου. Όπως σέβονται το νόμο όλοι οι Έλληνες πολίτες θα σέβονται και αυτοί. Τέρμα η ασυδοσία οποιασδήποτε αναρχικής ομάδας.»

Σχετικά με την πληροφορία που τόνισε ότι έχει στη διάθεσή του, ότι ο εν λόγω πολίτης προηγουμένως προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού κι από που προκύπτει αυτό, ανέφερε ότι «είχε αυτή την πληροφόρηση».

«Είμαι βουλευτής του νότιου τομέα, η Νέα Σμύρνη είναι από τις βασικές περιοχές του νότιου τομέα της β Αθήνας, μίλησα με πάρα πολύ κόσμο χθες και σήμερα το πρωί, έχω αυτή την εικόνα. Αν λέω κάτι λάθος, θα το κρίνει η δικαιοσύνη, θα το κρίνει η ΕΔΕ.

Σας είπα ότι έχουμε πληροφορίες από τις αναφορές της αστυνομίας και όταν λέω αναφορές αστυνομίας δεν είναι ένα πράγμα. Είναι μία σειρά από πληροφορίες. Αν όμως οι πληροφορίες τις οποίες αναπαρήγαγαν είναι ψευδείς θα βγω να ζητήσω συγνώμη. Αν είναι αληθής όμως θα ζητήσω από όλους αυτούς οι οποίοι με κατέκριναν να ζητήσουν εκείνοι συγγνώμη.», τόνισε ενώ έκανε έκκληση για κοινωνική ηρεμία απευθυνόμενος τόσο στην πλευρά των πολιτών, όσο και στην πλευρά της αστυνομίας.

«Η έκκλησή μου για κοινωνική ηρεμία πάει και στις δύο πλευρές. Πάει και σους αστυνομικούς και πάει και προς όσους θέλουν δημοκρατικά να διαμαρτυρηθούν για οποιαδήποτε για οποιοδήποτε δικαίωμά τους. Αυτή τη στιγμή δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη υγείας για τη ζωή μας».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Επιμένει ο Κυρανάκης: «Γνωστός άγνωστος ο νεαρός με παραβατική συμπεριφορά»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.