ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανοίγουν την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί

Ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανοίγουν την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί

Ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας.

Με ανακοίνωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε πως την 1η Ιουνίου ανοίγουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί.

Η επίσημη ανακοίνωση για τα δημοτικά σχολεία

Κατόπιν ομόφωνης θετικής εισήγησης της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, ανακοινώνεται ότι θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020:

– οι εκπαιδευτικές δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία),

– οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και
– οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί.

Στην ενημέρωση, τη Δευτέρα, των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, στις 13:00 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα συμμετάσχει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των ανωτέρω δομών.

Ήδη σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με την κ. Κεραμέως, τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον Νίκο Χαρδαλιά και άλλους κυβερνητικούς και μη παράγοντες.

Έτσι τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν με κανόνες από 1η έως 30 Ιουνίου, η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου και τα μαθήματα θα γίνονται πιθανότατα εκ περιτροπής, όπως συμβαίνει ήδη σε γυμνάσια και λύκεια, δηλαδή κάποιες μέρες την εβδομάδα οι μισοί μαθητές και τις υπόλοιπες μέρες οι άλλοι μισοί.

Ελλάδα: Κανένας νεκρός – Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού (vids)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΠΙΣΗΜΟ: Ανοίγουν την 1η Ιουνίου δημοτικά, νηπιαγωγεία, παιδικοί – βρεφικοί σταθμοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.